LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Uitstekende tijden in het voorprogramma van de KBC Nacht

Heusden-Zolder
22
juli 2017

In Heusden-Zolder werd afgelopen weekend opnieuw de "KBC Nacht van de Atletiek" georganiseerd. Na de Memorial Van Damme is de Nacht één van de belangrijkste atletiekmeetings van ons land. In het voor-en naprogramma liepen ook enkele Lebbekenaren.

Lotte Hellinckx en Soraya Meert mochten in de eerste reeks van de 800 meter starten. Lotte liep in een nieuw persoonlijk record van 2:12.38 naar de overwinning. Ze bleef liefst twee seconden onder haar vorige bestwaarde. Ook Soraya klokte met 2:17.94 een sterke tijd. Zij bleef zo’n 3 seconden boven haar PR.
In de reeks voor scholieren meisjes liep Laura Stuyck naar een achtste stek en 2:31.87.

Bij de heren lukte Arne Teck een mooie 1:55.54. De junior kwam als zevende over de meet en blijft het dit seizoen uitstekend doen.
Cadet Tristan Blommaert kwam als achtste over de meet. Tristan liet de klok stoppen op 2:26.09.

Jeugdprogramma

Net voor het hoofdprogramma stond er ook nog een jeugdprogramma op het menu. Madeleine Raemdonck lukte haar 1000m bij de miniemen in een tijd van 3:14.91. Madeleine lukte zo een derde plaats in de eerste en snelste reeks. Ook Laurens Blommaert deed het uitstekend. De pupil lukte een vierde plaats en 3:14.74 over zijn 1000 meter.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube