LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Riet en Pieter laatste keer in actie op KBC Nacht, Lotte en Madeleine knallen naar nieuw PR

Heusden
22
juli 2018

De atleten van de middellange afstand konden afgelopen zaterdag hun hartje ophalen in Heusden-Zolder. Op de Nacht van de Atletiek mochten vier Lebbekenaren in het voorprogramma aantreden: Lotte Hellinckx, Riet Vanfleteren, Pieter De Maersschalck en Gaetan Van Laethem.

Sportief pensioen

Riet Vanfleteren en Pieter De Maersschalck beleefden een speciale namiddag in Limburg. Beide atleten, begonnen als sprinters van de baanronde onder begeleiding van trainer Geert Heyvaert, verschenen er aan de start van hun laatste (individuele) 800m-wedstrijd. In de snelste van vier reeksen ging Riet als enige Belgische op zoek naar een laatste snelle tijd op de 800 meter. Met 2:08.63 bleef ze iets meer dan 2 seconden boven haar persoonlijk record, dat tevens het clubrecord is. Pieter lukte 1:57.40 in de eerste reeks bij de heren en bleef zo vijf seconden boven zijn PR.

Knaltijd voor Lotte

Nog in deze nationale reeksen kwam Lotte Hellinckx in actie. In de derde reeks bij de dames lukte de kersvers Belgisch kampioene een nieuw persoonlijk record van 2:07.54 (Strava). Ze doet zo liefst anderhalve seconde beter dan haar vorige besttijd.
Bij de heren kon Gaetan Van Laethem met 1:54.73 (Strava) zijn PR niet aanscherpen. Op de IFAM van dit jaar ging hij nog twee seconden sneller.

Madeleine snelste cadet

Scholier Siebe Van Campenhout klokte met 2:04.66 net boven zijn persoonlijk record af. Cadet Tristan Blommaert lukte 2:17.07 en zorgde zo voor zijn beste tijd ooit op deze afstand.

Bij de dames kon Madeleine Raemdonck met 2:20.22 niet alleen een zeer snelle tijd én persoonlijk record klokken. Madeleine noteerde ook een reeksoverwinning. Timea en Larissa Huyck volgden in dezelfde reeks na een knappe 2:27.61 en 2:45.35.

Youngster Laurens Blommaert mocht in zijn leeftijdscategorie, de miniemen, de 1000 meter betwisten. Laurens kwam als derde over de meet in een tijd van 3:03.81.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube