Knappe podia voor Astrid Verhoeven en Bo Van Aken op BK cross

Wachtebeke
16
maart 2015

Net als vorig jaar keerden onze blauw-witte atleten met twee medailles naar huis. Astrid Verhoeven pakte vorig jaar de titel bij de junioren. Nu ging ze als eerstejaars belofte van start en pakte ze meteen brons. Bo Van Aken bekroonde zijn sterke seizoen ook met een derde plaats.

De jongste atleten lopen in team en samen leggen ze 3000 meter af. Bij de benjamin jongens kwam het Lebbeekse trio op een 12e stek uit.

Pupille Rhune Vanroose kwam als eerste Lebbeekse binnen bij de pupillen meisjes. Zij finishte op plaats 15. Sara Vercauter kwam met een 19e stek ook nog net in de top-20 terecht. Ella Heyvaert, Lotte Van Wemmel en Hannelore Heymans veroverden plaatsen 26, 30 en 31. Nienke Van Campenhout liep als 76e over de meet. Tweedejaars Noor Quintelier tekende een 29e stek op. Madeleine Raemdonck liep naar plaats 53 en Nona Engelaar werd 97e.
Bij de jongens was Xander Cools goed voor stek 69. Tweedejaars Niels Verbeiren kon de 35e plaats veroveren. Femke Smet finishte in diezelfde reeks op plaats 81.

Bij de miniemen wist Britt Roelandt de finishlijn als 39e te overschrijden.
Yoran Kerkhofs liep naar plaats 42 bji de jongens. Tristan Blommaert volgde in zijn zog en kwam als 44e over de meet. Aico Van Grembergen liep als 98e binnen.
Tweedejaars Siebe Van Campenhout liep de wedstrijd van zijn leven. Hij kwam amper 2 seconden tekort voor het brons en 4 voor het zilver. Siebe moest zo vrede nemen met een vierde plaats.

Florence Van Laethem liet een 28e plaats noteren bij de cadetten meisjes. Emma Vannieuwenhuyze kwam als 41e over de meet bij de tweedejaars. Anse Beeckman liep naar plaats 56, Jente Van Campenhout werd 70e.
Eerstejaars Wannes Theelen kwam als 47e binnen. Benthe Van de Maele als 65e. Bij de tweedejaars sloot Bo Van Aken zijn seizoen knap af door het brons te veroveren. Enkel de twee koppen grotere Tim Van de Velde (DUFF) en de Waalse atleet Antoine Sénard (SER) bleven hem voor.

Scholiere Lies Quintelier kon beslag leggen op plaats 34 bij de eerstejaars. Eline Ghijselinck liep bij de tweedejaars naar een knappe 14e stek. Bij de eerstejaars jongens was Jonas Van Biesen goed voor de 27e plaats.
Tweedejaars Dries De Smet, vorig jaar Belgisch kampioen bij de eerstejaars, kwam als zevende over de meet. Na een seizoen waarin hij met een blessure sukkelde en zelfs enkele weken geleden onder het mes moest, kan Dries nu met een knappe top-10 plaats naar het zomerseizoen toewerken. Arne Teck overschreed de finishlijn als 29e.

Junior Gaéthan Van Laethem kwam als 28e binnen.

Astrid is op de afspraak

Bij de senioren was het uitkijken naar Astrid Verhoeven. Bij haar eerste kampioenschap als seniore ging ze goed mee met het groepje achtervolgers. Louise Carton (ACME) en Veerle Dejaeghere (AVR) bleken ongenaakbaar. Astrid liep als achtste over de meet, werd zevende Belgische (er nam één Britse deel) en eindigde de race als eerstejaars belofte met brons bij de -23 jarigen! Sofie De Proft viel met een 23e stek nipt buiten de top-20. Natalie De Ridder liep naar plaats 46.

In de korte cross bij de heren kon Niels Slachmuylders beslag leggen op de 56e plaats. Wim Heyvaert werd 158e, André Schepers 167e. Bekijk de korte cross hier.

Twee atleten namen ook deel aan de sprintcross. Bij de vrouwen probeerde Soraya Meert een gooi te doen naar de titel. Na haar bronzen plak op het BK 1500m van vorige week, eindigde ze nu knap op plaats 6. Bij de mannen liet Danny Van Nuffel een 17e stek noteren.

Twee atleten veroverden zo een medaille. Drie atleten kwamen in de top-10 terecht en 4 atleten pakten een top-20 plaats.

Bekijk hier het videoverslag van Sporza.