LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Stan wint de “Koentjesloop” in Leefdaal

Leefdaal
01
juli 2019

Atleten van AC Lebbeke steken geregeld de provinciegrenzen over om een of andere wedstrijd mee te pikken. Stan trok zondag naar Leefdaal en liep voor het goede doel.

Nagedachtenis

Reeds voor de zesde maal trok dit evenement door de velden rond de Vlaams Brabantse gemeente. Een aantal vrienden van wijlen Koen Renglé namen het initiatief om na zijn dood een wedstrijd te organiseren die zijn naam zou dragen. Koen was een gedreven sporter en hield van fietsen en lopen. De “Koentjesloop” was geboren.

Steun

Zoals wel vaker komen atleten lopen voor goede doelen. Dat is in Leefdaal niet anders. De opbrengst gaat volledig naar het “Vluchtelingenhuis Leuven” en “Domo Vlaanderen”. Een ronde van vijf km slingert door de velden met pittige hellingen en prachtige vergezichten. Wie wil kan het natuurschoon ook tweemaal bewonderen en 10 km afleggen.

Stan won de wedstrijd met de vingers in de neus. Hij hield zijn directe achtervolger op ruim één minuut.

Resultaat 9.7 km (133 deelnemers)

1 Stan De Vleminck 33:28

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube