LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Koffiehuis Madeleine: Het nieuwe warme huis van Sofie

Lebbeke
14
januari 2016

Na 12 jaar "Boetiek Sofie" was Sofie Dierickx, dochter van jeugdtrainer Gentil, toe aan een nieuw avontuur. Een gloednieuw koffiehuis werd opgericht op dezelfde plaats waar enkele maanden geleden nog rekken en pashokjes stonden. Nu kan je in "Koffiehuis Madeleine" terecht voor een heerlijke koffie, warme chocomelk, zoet gebak en meer.

Naast de passie voor atletiek die het gezin van Sofie de laatste jaren stevig te pakken heeft, werd er de laatste maanden ook hard gewerkt aan een andere passie. Een Kortrijks koffiehuis veroverde enige tijd geleden het hart van Sofie en haar man Bart. De passie die ze er voor de job zagen deed de vonk ook bij hen overspringen. Als het gezin een stad bezoekt, hoort daar ook steeds de zoektocht naar een leuk koffiehuis bij.

“Een koffiehuis leek ons een goed idee omdat Sofie haar creativiteit dan meer kan aanwenden” zo steekt Bart van wal. “Het concept is dan ook volledig door Sofie bedacht” gaat hij verder. De afgelopen maanden werd hard gewerkt om de winkel om te bouwen tot koffiehuis. Een opdracht die zwaarder was dan gedacht. Met de hulp van vader Gentil werden de bouwwerken tot een goed einde gebracht en intussen vloeit de donkere drank er rijkelijk.

De zaak in Kortrijk waar ze aan verknocht raakten werd de vaste koffieleverancier. “Iedere namiddag staat de deur wagewijd open” aldus Sofie. “Zaterdag kan je zelfs een hele dag lang bij ons terecht. We focussen ons op koffie en gebak”. De zelfgemaakte taartjes en gebakjes werden alvast met heel wat complimenten onthaald. “Samen met mijn mama schuif ik iedere dag vers gebak in de oven. De meeste recepten die ik gebruik komen van mijn grootmoeder.” vertelt Sofie trots. “Op woensdag- en zaterdagnamiddag zijn er bovendien ook pannenkoeken verkrijgbaar. Wist je trouwens dat pannenkoeken gezond zijn voor hardlopers?!”.

Koffiehuis Madeleine is open van maandag tot en met vrijdag tussen 13 en 17u. Zaterdag is de zaak in de stationsstraat open tussen 9u en 17u. Zondag is de enige sluitingsdag.

Foto’s van het knusse koffiehuisje kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube