LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Nederlanders opnieuw in de vernieling gelopen door blauw-wit legioen

Kruiningen (NL)
06
december 2015

Een bus Lebbekenaren werd in het Zeeland gedropt om er deel te nemen aan de jaarlijkse Inkelcross. Ook vorig jaar zakte een ruime Lebbeekse delegatie af naar Nederland. Dit keer kwamen de blauw-witten terug met 7 gouden, 5 zilveren en 4 bronzen medailles.

Emma Muyshondt kon meteen zegevieren bij de benjamins meisjes. Zina Looverie viel in haar reeks dan weer net naast het podium met een vierde stek. Ruth Van Weverberg mocht wel beide armen in de lucht steken en goud ophalen na winst in haar reeks. Bij de jongens zorgde Wout Cools niet veel later voor een zilveren medaille. Lars Roose kwam hier als tiende over de meet.

Pupille Rhune Vanroose pakte samen met Hannelore Heymans de medailles bij de meisjes. Rhune zilver, Hannelore brons. Ella Heyvaert eindigde op een vierde plaats. Toon Van Esbroeck en Laurens Blommaert zorgden voor goud en brons bij e pupillen jongens. Lukas Raemdonck voegde daar nog eens een zesde plaats aan toe. Dawit Hellemans finishte op een veertiende stek.

Bij de miniemen was Tristan Blommaert goed voor goud, terwijl Cedric Galle goed was voor plaats 5. In diezelfde categorie bij de meisjes kwam Noor Quintelier op een tweede plaats over de meet. In haar spoor volgden Madeleine Raemdonck en Hanne Van Weverberg op plaatsen vier en vijf.

De snellere mannen konden hun hart ophalen op de korte cross. Niels Slachmuylders haalde er de overwinning binnen voor onze club. Gregory Goossens liep als 8e over de meet, Niels Vandeperre werd 13e.

Op de lange cross bij de vrouwen stond er geen maat op Karolien De Proft. Zij won vlot met net geen minuut voorsprong op de Nederlandse Astrid den Herder (AV56). Natalie De Ridder bracht het brons terug naar Lebbeke.
Kris Van Gucht en Filip Vermeiren waren de enige twee starters op de lange cross bij de heren. Desondanks kon het duo toch knappe prestaties realiseren. Kris kwam als 9e binnen, Filip liep op een 11e plaats over de meet.

Bij de masters M35 volgde een dubbelslag. Ben Quintelier pakte de overwinning voor Tommy Van Weverberg. Andre Schepers liep naar een 7e stek en Kurt Heymans kwam als 16e binnen. Bij de vrouwen was Ilse Saerens in diezelfde leeftijdscategorie goed voor brons. Katlijn D’Hondt kwam als vierde binnen.
Wim Heyvaert haalde bij de M45 een zevende stek. Kris Van Nieuwenhuyze werd 10e, Eric Follaerts 29e. Maritha Hofmans lukte een zilveren medaille bij de M55.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube