LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Siebe kroont zich Vlaams kampioen 800m bij de cadetten, Luca pakt brons

Brugge
16
augustus 2017

Het Vlaams kampioenschap voor jeugd, zijnde cadetten en scholieren, stond dit jaar in het West-Vlaamse Brugge geprogrammeerd. De Lebbeekse selectie maakte er een schitterend kampioenschap van en keerde met twee medailles terug naar huis.

Loike Vierendeels eindigde op plaats zes in haar reeks van de 400mH voor scholieren meisjes. In de eindstand was haar 71.70 goed voor een elfde stek.
Op de 400m zonder hindernissen lukte scholier Benthe Van de Maele een tijd van 54.71. Hij eindigde hiermee op een vijfde stek in zijn reeks en net als Loike elfde plaats in het eindklassement.

In het discuswerpen kregen we Lotte Heyvaert aan de start. Lotte lukte met 24m29 een twaalfde stek bij de scholieren meisjes.
Ook zus Flore wist haar selectie voor dit kampioenschap af te dwingen. Flore wierp met 6m82 de elfde prestatie van alle deelneemsters in het kogelstoten voor cadetten meisjes.

100m-brons voor Luca

In de reeksen van de 100 meter kon cadette Luca Heyvaert zich dankzij een reeksoverwinning en 13.10 rechtstreeks plaatsen voor de finales later op de dag. Scholiere Laura Van Borm lukte met 14.02 de zevende prestatie in haar reeks bij een stevige -2.3 m/s tegenwind. Laura kon zich zo niet van een finaleplaats verzekeren.

De finales van de 100 meter vlak werden een spannend duel tussen Kato Moustie (HCO) en Catherine De Bie (ACBR). Eerstgenoemde haalde het in 12.59 van Catherine die 12.62 liet noteren. Luca liep sterk naar het brons en klokte daarbij 12.78. De finale kreeg een gunstige 1.0 m/s meewind.

Niet veel later zou Luca ook de 200 meter betwisten. Luca lukte met 26.38 de zesde tijd van alle deelneemsters en kreeg daarbij 1.7 m/s wind in de rug. Scholiere Laura Van Borm kwam door een blessure niet aan.
Bij de scholieren jongens slaagde Sebastien Teugels erin om 25.39 te klokken op de 200 meter. Hij eindigde daarmee op plaats vijf in de eerste reeks.

Siebe wordt Vlaams kampioen 800m

In de reeksen an de 800 meter mocht cadet Siebe Van Campenhout plaatsnemen in de snelste van twee reeksen. Siebe sprintte met 2’08.34 naar de overwinning én Vlaamse titel in zijn categorie. Goran Duijsters (AVT) volgde op amper 29 honderdsten. Stn Vanhoucke (FLAC) mocht als derde mee het podium op.

Bij de scholieren meisjes mocht ook Laura Stuyck in de snelste van twee reeksen van start gaan. Laura klokte met 2’24.57 de achtste tijd van alle deelneemsters.

Sterke Bo op 1500m

Tristan Blommaert en Bo Van Aken waren onze twee hangijzers in het vuur van de 1500 meter. Cadet Tristan lukte met 4’42.63 een negende prestatie. Scholier Bo maakte met 4’16.08 een schitterende comeback op het fondnummer. Eerder dit jaar was hij immers lange tijd uit met een blessure. Nu kwam hij nét tekort voor een Vlaamse medaille. Bo eindigde op plaats vier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube