LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Luca pakt 60m-zilver op Vlaams kampioenschap indoor

Gent
23
januari 2017

Scholiere Loike Vierendeels behaalde een zesde plaats in haar reeks over de 60mH. Ze lukte daarbij een tijd van 9.70, liefst 31 honderdsten beter dan haar vorige PR. Niet veel later kon Luca Heyvaert zich bij de cadetten plaatsen voor de finale op de 60 meter vlak. Luca won haar reeks in een tijd van […]

Scholiere Loike Vierendeels behaalde een zesde plaats in haar reeks over de 60mH. Ze lukte daarbij een tijd van 9.70, liefst 31 honderdsten beter dan haar vorige PR.
Niet veel later kon Luca Heyvaert zich bij de cadetten plaatsen voor de finale op de 60 meter vlak. Luca won haar reeks in een tijd van 8.12, de gedeelde snelste tijd van haar categorie. Bij de scholieren slaagde Laura Van Borm erin om als vierde over de meet te komen in haar reeks. Zij wist daarbij een tijd van 8.50 te klokken. Ze kneep zo acht honderdsten van haar besttijd.

In de 60m-finale kon Luca Heyvaert 8.07 klokken, waarmee ze net boven haar PR bleef. Enkel Kato Moustie (HCO) ging met 9.95 nog iets sneller. Luca pakte zo zilver, Elisa Desmet (AZW) mocht met 8.16 het brons ophalen. Door last aan de quadriceps zou Luca niet meer deelnemen aan de 200 meter.

Op de 800m klokte scholiere Emma Uyttersprot de achtste tijd van haar reeks en elfde prestatie in totaal. Emma was goed voor 2:43.76 en ging zo’n drie seconden onder haar persoonlijk record.

Tot slot kwam Sebastien Teugels in actie op de 200m voor scholieren jongens. Eerstejaars Sebastien klokte met 25.61 de vijfde tijd in zijn reeks. Hij deed één honderdste beter dan zijn persoonlijke record van amper één week oud.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube