Vlaamse crosstitels voor Dries en Johan, Bo en Niels op het podium

Rotselaar
15
februari 2016

ROBA organiseerde voor het derde jaar op rij de Vlaamse kampioenschappen in het veld tijdens haar jaarlijkse CrossCup. Vier atleten pakten medailles, waarbij Dries De Smet en Johan Vermeiren voor de titels zorgden.

Matteo Roelands en Yarno Hendrickx tekenden present om plaatsen 17 en 18 binnen te halen bij de benjamin jongens. Pupille Zina Hendrickx finishte als 29e bij de meisjes terwijl Elias Jacobs bij de jongens een zevende plaats lukte.

Cadet Pieter Van Den Meersche liep naar plaats 39 op het Vlaams kampioenschap bij de jongens. In de totaaluitslag eindigde hij op stek 44.
Bo Van Aken eindigde de wedstrijd op plaats 8, maar werd zevende in het Vlaams kampioenschap en zelfs tweede in zijn leeftijdscategorie. Hij mocht als tweede dan ook het Vlaamse podium op.

Dries mag Vlaams truitje aantrekken

Junior Dries De Smet zorgde voor goud bij de junioren heren. Hij haalde het van Jennen Mortier (RCG) en Rob Scheerlinck (VAC). Mohamed Mahamed en William Richardson klopten Dries wel in zijn reeks, maar gezien de twee Britten niet in aanmerking komen voor het kampioenschap, ging de Vlaamse titel richting Dries.

Bij de AMH kon Niels Vandeperre een medaille bemachtigen. Hij werd derde na Kevin Kennis en Jaad Van Kauter. Vermeiren Philip en André Schepers eindigden ook nog in de top-10 met een vijfde en zesde plaats.

Johan zorgt voor tweede goud

Masters Katlijn D’Hondt en Els Duvivier bleven in elkaars buurt om zo plaatsen 40 en 41 te behalen. Ook bij de heren verschenen er wat atleten aan de start. Zij liepen in twee reeksen: eerst een de M50+’ers, vervolgens de M35+’ers. Wim Heyvaert liep naar een 14e plaats in die eerste reeks, Albert Van Nuffel eindigde 49e en Eric Follaerts werd 55e. In reeks 2 lukten Ben Quintelier en Johan Vermeiren een 10e en 11e stek. Sigurd Suys eindigde op plaats 54, André Schepers werd 61e, Wim Van De Maele 63e en Didier Vanhaelemeesch 68e.
Voor Johan Vermeiren betekende zijn 10e stek een gouden medaille bij de M40.