Bo en Dries missen nipt het podium op Vlaams kampioenschap cross

Rotselaar
16
februari 2017

Op het Vlaams kampioenschap cross in Rotselaar kon geen van onze atleten eremetaal bemachtigen. Dries De Smet (korte cross) en Bo Van Aken (scholieren) kwamen met een vierde plaats het dichtst in de buurt van de medailles. Astrid Verhoeven maakte haar wederoptreden in de CrossCup.

Bij de benjamins liep Dieuwke Van Campenhout naar plaats 20. Yarno Hendrickx slaagde erin een 21e plaats te bemachtigen in deze jongste categorie.

Pupillen Zina Looverie en Zina Hendrickx haalden beiden het beste uit zichzelf. De jongste Zina lukte een zevende plaats, tweedejaars Zina Hendrickx eindigde 35e.
Bij de jongens lukte Laurens Blommaert plaats zes. Benjamin Matteo Roelands liep in met de pupillen mee en slaagde erin enkele oudere atleten achter zich te laten. Hij eindigde op een 40e plaats in deze reeks.

Minieme Nienke Van Campenhout werd 16e bij de eerstejaars terwijl Noor Quintelier als tweedejaars een achtste plaats lukte.

Bo en Dries beiden nipt naast het podium

Cadette Emma D’Hollander finishte 28e. Bij de jongens eindigde Siebe Van Campenhout 13e, Tristan Blommaert 54e en Maxim Vermorgen 59e.
Bij de scholieren was Florence Van Laethem goed voor plaats 22. Bo Van Aken miste heth podium bij de jongens met amper 9 seconden. Hij eindigde op plaats vier. Nio De Backer finishte hier als 49e.

Dries De Smet schreef zich in voor de korte cross bij de heren. Ook hij eindigde dit Vlaams kampioenschap op een vierde plaats. Tim Dumarey finishte als 59e.

Astrid Verhoeven vierde haar comeback in de CrossCup met een negende plaats. Bovendien eindigde ze zevende op het Vlaams kampioenschap. Delphine Van Laethem lukte plaats 25 (19e Vlaamse).

Ilse De Ridder finishte op plaats 8 bij de W45. Bij de masters heren was Wim Heyvaert goed voor plaats 15 bij de M50, Kris Vannieuwenhuyze en Johan Smet finishten als 16e en 18e bij de M45.

Voor het verslag van het Belgisch kampioenschap AMH klik je hier.