Zilver voor Niels in het Vlaams kampioenschap Veldlopen

Rotselaar
10
februari 2019

Regen en wind, voor 20 atleten van AC Lebbeke was het geen hinderpaal om de rit naar Rotselaar te wagen. Het vlakke parcours lag er door de weersomstandigheden behoorlijk zwaar bij. Bochten, modder en de nodige zandstroken. Bijna de definitie van een cross.

Van pupillen tot cadetten.

Tine Huysman startte bij de pupilen en liep zich naar de 32de plaats. Minieme Zina Looverie eindigde nog mooi 19de. In die categorie finishte Mattijs Huysman 25ste.

Drie cadetten stonden aan de start. Madeleine Raemdonk kon een mooie 18de stek wegkapen. Noor Quintelier tikte af op de 38ste stek. Xander Cools ging als 67ste over de eindmeet.

Dries zesde in korte cross

In een sterk bezette korte cross kon Dries De Smet een knappe 8ste plaats binnen halen en eindigde op plaats zes in het Vlaams kampioenschap. De overwinning ging naar de Waalse atleet Valere Hustin (DAMP), terwijl de Vlaamse titel naar Dieter Kersten (ADD) ging. Bart Raemdonk klokte af op de 73ste stek.

Zilver voor Niels

Niels Vandeperre leverde een sterke prestatie bij de AMH (atleten met handicap) en veroverde een zilveren medaille. Ook Philip Vermeiren presteerde sterk en eindigde 10de. De titel ging naar Jaad Van Kauter (DEIN). Ian Michels (AVT) mocht als derde mee het podium op.

Vier atleten kwamen in actie bij de dames. Liesbeth Plas deed de klok stoppen op de 24ste plaats. Eva Dierckens volgde wat verderop als 30ste. Hilde Scholliers en Els Duvivier keerden terug naar huis als 47ste en 57ste.

Kris Van Gucht en Didier Van Haelemeesch liepen in de categorie M-50. Ze palmden de 36ste en 70ste plaats in. Bij de heren M 50 stonden vier atleten aan de start. Wim Heyvaert liet de klop stoppen op plaats 24. Sigurd Suys finishte 34ste. Albert Van Nuffel en Luc Vanbuggenhout kwamen aan als 48ste en 59ste.