4 Gouden medailles op KVV cadetten en scholieren

Gent
19
januari 2020

23 Atleten van de Lebbeekse Atletiekclub hadden zich weten te plaatsen voor het vlaams kampioenschap indoor cadetten en scholieren. Enkele van hen stonden aan de start als topfavoriet en stelden ook niet teleur. 4 titels kwamen mee naar Lebbeke. Ook sneuvelden er 3 clubrecords.

Goud en clubrecord voor Jarno

Jante Recour en Ella Heyvaert waren de eerste Lebbeekse atleten die in actie kwamen. Zij mochten hun kunnen in de reeksen van de 60m proberen te plaatsen voor de finale. Jante met een tijd van 8.60 en Ella 8.21 bleven beide boven hun PR en konden zich ook niet plaatsen voor de finale. Daarvoor was een tijd van 8.09 nodig.
Bij de heren stond Jarno Torck met de beste prestatie genoteerd. Jarno stelde niet teleur en evenaarde zijn PR van 7.31. Met de snelste tijd van alle deelnemers plaatste hij zich voor de finale. Wout Huysman liet 8.50 noteren.
Hiermee kon hij zich niet bij de beste 8 plaatsen.
Bij de scholieren dames spurtte Lisa De Troyer in 8.52 over de finish. Wel goed voor een PR maar niet voor de finale, daarvoor was 8.18 nodig.
Bij de scholieren heren was het Meindert Caudron die uit de startblokken schoot en de klok liet stoppen na 7.68.
Jarno was de enige die zich zo had kunnen plaatsen voor een finale. In deze finale bewees hij zijn snelle benen en snelde in 7.25 naar de gouden medaille. Deze tijd is eveneens een verbetering van zijn eigen clubrecord van enkele weken geleden.
Na de 60m vlak werden de 60m horden gelopen. Alessandra Gheorghe liet de klok stoppen na 10.35.
Een reeks later deed Emma Muyshondt met 9.98 een fractie beter. Wel goed voor een PR maar voor de finale was 9.23 nodig.

Jana verovert goud

Op de dubbele baanronde wordt er niet meer met reeksen gelopen maar de snelste 400m is tevens goed voor de gouden medaille. Bij de cadetten heren liep Mauro Smismans 1:00.08(PR).
Timea Huyck liet bij de scholieren dames de klok stoppen na 1:02.88.
Bij de scholieren heren lukte zowel Robbe Dhondt (56.04) als Jasper Van Den Bulcke (54.11) een nieuw PR.
Op de 800m bleef cadette Moia Hermans met een tijd van 2:29.03 boven haar PR en kon zo ook niet mee doen voor de podiumplekken.
Bij de scholieren dames won Lotte Willems de eerste reeks in 2:26.86, Demi Daelman werd hier 3de in 2:27.57(PR) en Hasse Mertens 7de in 2:35.15.
De tweede reeks was echter sneller en hier ging het goud naar Jana Kluskens in een tijd van 2:19.16, tweelingzus Elena veroverde brons in 2:22.94.

Dubbel voor Jarno

Ook bij de 200m is het ook een rechtstreekse finale. De snelste tijd uit de verschillende reeksen wordt ook hier met het goud beloond. Ella Heyvaert (26.65), Nona Heyvaert (27.39) en Jante Recour (27.76) konden zich bij de cadetten dames niet naar het podium lopen.
Bij de cadetten heren snelde Tijl Dhondt met 26.43 naar een nieuw PR. Tibe Temmerman liet de klok stoppen na 24.17. Maar het was terug Jarno Torck die de favorietenrol waarmaakte door de snelste tijd van het pak te laten noteren. 23.31 was ook hier goed voor goud, PR en clubrecord dat ook al op zijn naam stond sinds begin dit seizoen.

Gouden Timon

3 Lebbeekse atleten kwamen ook in actie op een kampnummer. Nona Heyvaert sprong 5m ver en eindigde hiermee net naast de podiumplekken op de 4de stek.
In het hinkstapspringen was het Alessandra Gheorghe die de Lebbeekse kleuren verdedigde. Met een beste beurt van 9.99 eindigde ze op een 5de plaats. Ook verbeterde ze het clubrecord van 9.93 dat sinds 2006 op naam stond van Sarah Bollengier.
Scholier Timon Van Damme stond bij het polsstokspringen ook met de beste prestatie van het seizoen ingeschreven. Na een nagelbijtende finale behaalde hij de gouden medaille met een sprong over 4m20. Goed voor een nieuw PR.