LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Laura pakt zilver, Wout goed voor brons op het Vlaams kampioenschap SVS

Gent
04
februari 2016

In het Gentse stond voor de tweede week op rij een SVS-kampioenschap op het programma. Dit keer was het aan de cadetten, scholieren en junioren om er om de Vlaamse titels te strijden. Daarbij dient te worden gezegd dat de SVS-categorieën niet overeenkomen met de VAL categorieën. Atleten schuiven één jaar terug in categorieën t.o.v. de VAL.

Loike Vierendeels lukte met 8.83 een zesde plaats in haar reeks op de 60 meter. Daarmee kon ze zich niet verzekeren van een finaleplaats bij de cadetten. Ook Anne-Sophie Champeaux slaagde met 8.72 en een derde plaats in haar reeks er niet in zich voor de finale te kwalificeren.

Niet veel later zorgde Laura Stuyck met een tweede plaats op de 800m bij de cadetten voor zilver. Ze klokte daarbij een knappe tijd van 2’22″89.

Op de 200 meter kon Loike 28.35 realiseren. Die tijd was goed voor de derde prestatie in haar reeks. Nog bij de meisjes lukten Tina Mergan en Anne-Sophie Champeaux respectievelijk 27.50 en 29.89 op de 200 meter. Voor Tina was die prestatie goed voor een tweede plaats in haar reeks. Anne-Sophie eindigde vijfde in haar serie.

Bij de jongens eindigde Wout Vercauter met 24.04 eerste in zijn reeks op de 200 meter. Wout kon ook een derde plaats in de einduitslag bewerkstelligen.

Robbe Gabriels lukte een sprong van 5m40 in het verspringen en eindigde daarmee 15e.

De uitslag van SVS werd opgebouwd aan de hand van schoolnamen i.p.v. clubs. Ontbreekt er iemand in het verslag? Mail dan snel naar webteam@lebb.be en we wijzigen het verslag zo snel mogelijk.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube