LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vlaams kampioenschap SVS met vier Lebbekenaren

Oordegem
18
mei 2017

Het Vlaams kampioenschap SVS, voor scholen dus, werd op woensdagnamiddag betwist in Oordegem. Met temperaturen tot 30 graden waren de weersomstandigheden ideaal voor sterke prestaties.

Na haar provinciale scholentitel van twee weken geleden lukte Madeleine Raemdonck dit keer een negende plaats op de 1500m. Ze klokte af in een tijd van 5’21.52.

Sprintsters Joke Clynhens en Laura Van Borm lukten de 100m in respectievelijk 13.90 en 13.57. Joke eindigde met die tijd vierde in haar reeks en kon ze zich niet kwalificeren voor de finale later op de dag. Ook Laura kon geen plaatsje voor de finale afdwingen. Zij werd derde in haar reeks.

Laura stond ook aan de start van het verspringen. Haar verste sprong bedroeg 4m40, waarmee Laura iets meer dan een halve meter onder haar PR bleef. Zij eindigde tiende op dit kampioenschap. In dezelfde categorie als Laura nam ook Joke deel. Joke lukte met 4m41 de negende prestatie van alle deelneemsters.

Sebastien Teugels lukte in het hoogspringen een sprong over 1m60. Hij eindigde hiermee op plaats acht.

Het verslag van het provinciaal kampioenschap SVS kan je hier terugvinden.

De uitslagen van SVS vermelden geen atletiekclubs. Andere atleten van onze club die deelnamen aan de scholencompetitie kunnen dat laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube