x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Meerdere top-10 plaatsen op het Vlaams kampioenschap AC

Oordegem
zo 22 mei 2016

Tijdens het Vlaams kampioenschap alle categorieën gingen meerdere Lebbeekse atleten vol voor een medaille of top-10 plaats. Dat eerste lukte niet, maar top-10 plaatsen werden wel makkelijk gehaald.

De 800 meter-lopers deden het meer dan uitstekend in Oordegem. In de eerste van twee reeksen bij de vrouwen wist Soraya Meert naar de overwinning te lopen. Ze klokte daarbij 2:19.57 en wist zo de achtste tijd van alle deelneemsters neer te zetten.
Ruben Van den berghe en Pieter De Maersschalck kwamen bij de heren aan de start. Ook zij wisten beiden een top-10 plaats te halen. Ruben deed dat vanuit de eerste reeks. Hij klokte er met een PR van 1:57.02 de tweede tijd. In reeks 2 liep Pieter naar de vijfde plaats en een seizoensbeste van 1:55.26. Pieter eindigde ook in de einduitslag op plaats vijf, Ruben werd negende.

Ook op de 400 meter kwamen twee mannen en één vrouw aan de start. Riet Vanfleteren mocht als eerste van onze club in de blokken. Met de snelste seizoenstijd van het jaar achter haar naam lag een medaille binnen de mogelijkheden. Uiteindelijk eindigde Riet op plaats zes na 56.00.
Bij de heren mochten Aiko De Mol en Danny Van Nuffel het tegen elkaar opnemen. Ze hadden er duidelijk deugd van, want beiden liepen ze naar een nieuwe seizoensbeste. Aiko eindigde vierde in zijn reeks na 50.56. Danny klokte met 50.84 de zesde tijd. Aiko haalde een twaalde plaats op dit Vlaams kampioenschap, terwijl Danny uiteindelijk 15e eindigde.

Vervolgens kwam enkel Jonas Bogaerts nog in actie. Hij was overigens de enige kamper in het Lebbeekse gezelschap. Jonas wierp zijn speer 55m91 ver en eindigde op plaats zes. Met zijn beste worp van het jaar had hij een bronzen medaille kunnen veroveren.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen