LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Riet pakt Vlaamse titel op de 800m, Jonas pakt brons in het speerwerpen

Heusden
22
mei 2017

Riet Vanfleteren en Jonas Bogaerts zorgden zaterdag voor de medailles op het Vlaams kampioenschap alle categorieën in Heusden-Zolder. Riet veroverde haar eerste Vlaamse alle categorieëntitel op de 800 meter, terwijl Jonas Bogaerts voor het eerst een alle categorieën-medaille pakte in het speerwerpen.

Al in de voormiddag mocht Natalie De Ridder haar spikes aantrekken. Natalie verscheen aan de start van de 5000 meter en eindigde op een zesde plaats na 20.11.41. De overwinning ging naar Hanne Verbruggen (VITA) die het haalde van Sofie Picavet (AVLO) en Kim Geypen (DCLA).
Delphine Van Laethem lukte een twaalfde stek op de 1500 meter. Ze legde deze af in een tijd van 4.55.36.

In het speerwerpen hield Jonas Bogaerts het spannend tot de laatste worp. Lange tijd stond hij op de vierde plaats, tot hij in de zesde en finale worp 60m69 uit zijn mouw schudde. Samen met Jarne Duchateau (BRAB) en Timoty Herman (ACME) mocht hij op het podium.
Bij de vrouwen lukte Maaike Potums de zesde worp van de dag. Maaike haar verste worp ging 38m42 ver. Kato Van den Brulle (VAC) haalde het hier van An Vanhoorne (HCO) en Carolien Van Royen (ACW).

Vijf atleten in top-6 op de 800 meter

Heel wat Lebbeeks volg vervolgens op de 800 meter. Bij de vrouwen werden alle deelneemsters knus met 14 in één reeks samen gezet. Na een gesloten wedstrijd liep Riet Vanfleteren na 600m naar de kop om die niet meer af te geven. Riet veroverde zo de titel in 2.11.21. Sara Segers (VITA) en Hanne Reynaert (ASVO) hielden nipt Lotte Hellinckx (2.15.49) af voor de vierde plaats. Soraya Meert finishte op plaats zes na 2.15.89. Een zeer straffe prestatie van onze dames.

Bij de heren sleurde Michiel De Proft lange tijd op kop. Zijn trainingspupil Arne Teck profiteerde er op het einde van de wedstrijd van om een sterke 1.56.98 neer te zetten. Michiel zelf kwam aan na 1.59.18. In de tweede en snelste reeks miste Gaetan Van Laethem nipt het podium. Gaetan kwam als vierde over de meet in 1.56.83. De wedstrijd met ook nog Pieter De Maersschalck en Ruben Van den Berghe aan de start werd op 150m van de meet opgeschrikt door een valpartij. Pieter finishte zo als vijfde in 1.57.32, Ruben eindigde achtste in 2.03.09.

Op de 400 meter zonder horden lukte Laura Stuyck de vierde tijd in de eerste reeks. Ze klokte daarbij af in 61.95. Bij de heren ging Aiko De Mol van start in reeks twee. Hij liet de klok stoppen na 51.32. Margo Van Puyvelde (ASVO) lukte de titel bij de dames. Alexander Doom (AVR) was de betere bij de heren.

Tot slot mochten Cynthia Meert en Loike Vierendeels beiden starten in dezelfde reeks van de baanronde mét hindernissen. Cynthia lukte hierbij een vierde plaats en 65.85. Loike liep naar plaats zes in een tijd van 67.34. De titel ging naar Justien Grillet (VS) die op de meet enkele centimeters voor had op Marlien De Jans (DEIN).

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube