LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Amber Teugels pakt bronzen medaille op Allianz KvV AC

Lebbeke
24
mei 2021

Tijdens het het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen, dat als testevenement kon plaatsvinden in eigen Lebbeke, kwamen 12 Lebbekenaren voor het eerst sinds lang in actie. Na een competitieloze winter en lente was de drang naar wedstrijden groot.

De dag werd goed ingezet. Twee Lebbekenaren verschenen aan de start van de 5000 meter. Dadelijk was het prijs, want Amber Teugels liep een hele wedstrijd lang comfortabel in derde positie. Ze wist die plaats te behouden, waardoor ze na 18.13 het brons mocht ophalen aan het podium. Yana Stoop eindigde op plaats 7 met 20.45

800m: Tweemaal nét niet

Lotte Hellinckx en Jana Kluskens gingen in groep de laatste rechte lijn van de 800 meter in. Daarbij lag Lotte tot 10 meter voor de finish in positie voor het brons. Helaas werd het nipt een vierde plaats na 2.15.94. Jana kwam als vijfde over de meet met 2.16.20.
Ook Gaetan Van Laethem en Arne Teck konden een plaatsje in de 800m bekomen. De wedstrijd werd al snel op een lint getrokken en Gaetan kwam met 1.53.84 als vierde over de meet. Arne Teck eindigde na 1.58.29 op een zevende stek.

Mariska Tjeerdsma liet 4.43.68 noteren bij de senioren dames. Zij was hiermee goed voor plaats zeven.

Clubrecord voor Lotte

In het speerwerpen kon Jonas Bogaerts inmiddels beslag leggen op de vijfde plaats. Hij liet tijdens zijn zesde en laatste worp 57.56 opmeten.
Werpster Lotte Heyvaert liet haar discus 29m12 ver landen. Ze pakte hiermee de zesde plaats en veegde het clubrecord bij de seniores van de tabellen.

Timon vierde met de polsstok

Polsstokspringer Timon Van Damme kwam net tekort voor de medailles. 3m80 leverde hem een vierde plaats op.
Nog in de springnummers was Vicky Vanden Nest goed voor een achtste plaats. Vicky lukte 10m32 in het hinkstapspringen.

Ook op de kortste sprintafstand kregen we een Lebbekenaar aan de start. Luca Heyvaert liet 12.31 optekenen, maar zag haar prestatie wegens 2.3 m/s meewind niet gehomologeerd. Een zevende plaats was haar resultaat.

Meer over de persartikelen, TV-reportages en radio-interviews die over dit kampioenschap verschenen kan je hier terugvinden. Of herbeleef het kampioenschap dankzij onze medewerkers van de sociale media hier.

Voor foto’s van de wedstrijd klik je hier. Foto’s van de organisatie kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube