Gaetan kroont zich tot Vlaams steeple-kampioen, Loike derde op 400mH

Gent
18
mei 2023

De Vlaamse kampioenschappen alle categorieën werden dit jaar in het Gentse gehouden. Onze Lebbeekse atleten deden het met twee medailles en evenveel finaleplaatsen op de sprint uitstekend.

Twee A-finales in de sprintnummers

Master Thomas Van Ingelgem opende met een knaller. Hij verbeterde zijn eigen clubrecord M35 op de 100m door een eerste keer onder de 11 seconden te duiken. 10.94 is de nieuwe te kloppen tijd. Meindert Caudron en Tibe Temmerman stopten de klok op respectievelijk 11.09 en 11.14. Meindert verbeterde zo zijn eigen clubrecord. Meindert en Tibe kregen bovendien een plaatsje in de b-finale van de 100m. Thomas mocht plaatsnemen in de A-finale.
In die finales gingen zowel Tibe als Meindert sneller dan in de reeksen. Beiden lieten ze 11.07 optekenen, waardoor het clubrecord bij de junioren op hun beide namen komt te staan. Thomas bleef ditmaal steken op 11.15. De drie tijden waren goed voor de 6e, 7e en 8e tijd in de finales.

Het drietal kon zich vervolgens opmaken voor de 200 meter, waar Meindert Caudron ditmaal de snelste tijd wist neer te zetten. Met 22.00 verbeterde hij zijn (outdoor) PR én plaatste zich voor de finale. Thomas Van Ingelgem was andermaal goed voor een clubrecord. Hij scherpte zijn 22.53 aan tot 22.36. Tibe Temmerman was amper 2 honderdsten trager met 22.38.
In de finale liet Meindert met 22.04 de zevende tijd optekenen.

Bij de dames verschenen Nona Heyvaert en Ella Heyvaert aan de start van de 200 meter. Nona lukte 25.63, Ella 26.44.

Loike pakt 400mH-brons, Jana net naast het podium

Op de 400 meter lukte ook Quinten Lockefeer een persoonlijke beste. Quinten liet 51.18 noteren.
Bij de dames viel Jana Kluskens nét naast het podium. Jana zette een tijd van 55.98 neer en bleef zo o.a. zus Elena (56.33) voor. De zusjes eindigden op plaatsen 4 en 6. Ook Myrthe Baeten klokte een sterke tijd. De scholiere lukte 57.82.

Loike Vierendeels etaleerde haar uitstekende vorm door andermaal haar persoonlijk record aan te scherpen. Met 61.92 pakte ze bovendien de bronzen medaille op dit Vlaamse kampioenschap. Met die tijd deed ze beter dan het clubrecord: 62.71 op naam van Ghislaine Praet. Ghislaine liep op 2 augustus 1987 (!) haar clubrecord op de Heizel.

Goud voor Gaetan op de steeple

Arne Boeykens zette 4.08.12 neer over de 1500 meter en kwam daarmee nét tekort voor de medailles. Arne eindigde op plaats vier.
Bij de dames liep Mariska Tjeerdsma naar plaats 16 in 4.48.51.

Op de 3000m steeple kregen we met Gaetan Van Laethem een kanshebber voor de medailles aan de start. Gaetan lukte een tijd van 9.33.88 over zijn 3000m vol hindernissen en kwam als derde over de meet. De eerste twee lopers, Lucas Lievens en Lenn Teugels, dachten echter een ronde te vroeg dat de wedstrijd afgelopen was. Bij het verder lopen, vergaten ze de eerste balk (die net na de finish staat) te overschrijden, waardoor ze achteraf gediskwalificeerd werden. Gaetan mag zich zo Vlaams kampioen op de steeple noemen.

Foto’s mogen steeds doorgestuurd worden naar webteam@lebb.be.