LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Riet kroont zich tot Vlaams kampioene 800m indoor, Lotte pakt zilver in 1500m

Gent
28
januari 2018

Zondag stond het Vlaams kampioenschap indoor alle categorieën op het programma. Enkele Lebbekenaren verschenen met medaille-ambities aan de start en konden de verwachtingen ook inlossen. Riet Vanfleteren kroonde zichzelf tot Vlaams kampioene op de 800 meter. Lotte Hellinckx pakte zilver in de 1500 meter.

De 800m was de eerste proef waar een Lebbekenaar van start ging. Bij de dames kwam Riet Vanfleteren aan de start van de snelste reeks. Bij de heren kwam enkel Michiel De Proft in actie na een forfait van zijn poulain Gaethan Van Laethem die de vierde tijd van alle deelnemers achter zijn naam had staan.
Riet trok stevig door om in een seizoensbeste van 2’12″00 als eerste te finishen. Ze hield Sarah Ghijselings (KAAG) en Helena Ponette (HCO) zo respectievelijk anderhalve seconde en vier seconden achter zich. Haar clubrecord van 2’11″04 blijft nog even overeind. Bij de heren lukte Michiel De Proft met 2’01″11 de vierde tijd in zijn reeks. In de tweede en snelste reeks liep Aurèle Vandeputte (HAC) naar het goud.

Ook in de 1500 meter mocht gehoopt worden op een medaille. 800m-specialiste Lotte Hellinckx besloot een uitstapje naar het iets langere werk te maken. Lotte moest met 4’41″80 de Limburgse Anne Schreurs (GENK) een seconde voor laten, maar liet Tineke Commerman (VS) bijna vier seconden achter zich in de strijd voor het zilver.

In de 400 meter mocht Loike Vierendeels haar blokken al in de eerste van vier reeksen klaarzetten. Loike stormde naar de tweede plaats in haar reeks en klokte daarbij 61″67. In de daarop volgende reeksen gingen de dames echter reeks na reeks sneller. Bij de heren moest Danny Van Nuffel verstek geven.

Vicky Vanden Nest was de enige kampster in het gezelschap. Met een sprong van 10m47 in het hinkstapspringen lukte zij knap een zesde stek.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube