LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vlaams kampioenschap AC levert Elena brons op

Gent
26
januari 2020

Vorige week stond Jana nog op het hoogste trapje van het Vlaams kampioenschap voor scholieren. Vandaag was het zus Elena die in de medailles viel. Net als vorige week pakte ze brons in de 800m. Jarno, Elena en Brent zorgden alledrie voor een beste Belgische jaartijd, Luca scherpte dan weer haar eigen clubrecord scherper.

Geen finaleplaatsen in de sprint

Juniore Luca Heyvaert kon in de reeksen van de 60 meter onder de 8 seconden duiken. Met 7″94 liet ze de vijfde tijd van haar reeks optekenen. Bij de heren kwam Jarno Torck aan de start. Net als vorige week dook hij onder de 7″30. Ditmaal bleef de klok stoppen op 7″27, wat hem een vierde tijd in de reeks opleverde. Beiden konden echter niet naar de finales met deze tijden.

Jonas Bogaerts en Nils De Laender mochten beiden in reeks twee van de 60mH van start gaan. Met horden kon Nils een tijd van 9.49 klokken. Jonas kon de finishlijn niet bereiken.

In het polsstokspringen ging Timon foutloos over de aanvangshoogte van 4m00. Nadien ging de lat naar 4m20. Een hoogte die hij nog maar éénmaal eerder wist te overschrijden. Deze keer lukte het hem driemaal niet, waardoor de scholier zevende eindigde.

Elena in stevige chrono naar brons

De 800 meter is de laatste jaren uitgegroeid tot één van dé Lebbeekse nummers. Maar zo Lebbeeks getint als vandaag is het wellicht nooit geweest. In reeks 1 bij de dames zaten liefst vijf van de zeven atletes in een blauw-wit truitje. Lotte Willems eindigde tweede na 2:24.43, Moia Hermans 3e na 2:24.79. Verder lukte Moia Daelman 2:28.88, Hasse Mertens 2:34.14 en Marijke Vanbuggenhout 2:34.69. In reeks 2 ging het nog een heel stuk sneller en ging het écht om de prijzen. Elena en Jana Kluskens, beiden op het Vlaams scholierenkampioenschap nog op het podium, deden ook nu een gooi naar eremetaal. Elena lukte met 2:16.88 ook een medaille. Zij eindigde op plaats drie en komt in de buurt van het clubrecord dat sinds 2004 op naam van Mariska Parewijck (2.15.11) staat. Haar tijd was goed voor de beste Belgische jaarprestatie bij de scholieren. Zus Jana lukte de vierde stek na 2:20.00.

Bij de heren ging Arne Boeykens in reeks 1 van start. Hij dook net niet onder de 2 minuten. De klok stopte op 2:00.26, waarmee hij een vijfde plaats behaalde. In reeks twee eindigde Brent Soetens op plaats zes. Hij lukte daarbij een tijd van 1:57.49 en liep een beste Belgische jaarprestatie bij de junioren. De tijd was bovendien ook goed voor een nieuw clubrecord.

Beste Belgische jaarprestatie

Sprinters Luca en Jarno mochten beiden nog een tweede keer opwarmen. Dit keer voor de 200 meter. Met een tijd van 25.34 liet Luca haar beste indoorprestatie als juniore optekenen op deze afstand. Goed voor een verbetering van haar eigen clubrecord. Eerder lukte ze al 25.80. Het leverde haar een derde plaats op in reeks 3.
Ook Jarno tekende een nieuwe recordtijd op. Hij liep met 23.21 zelfs naar de beste Belgische jaarprestatie bij de cadetten. Die stond reeds op zijn naam, met 23.31. Hij eindigde zo vierde in de tweede reeks.

Ook op de dubbele baanronde kregen we twee Lebbekenaren aan de start. Bij de dames kroop Loike Vierendeels in de blokken voor haar 400m. Zij lukte een tijd van 63.93, wat haar een vijfde plaats opleverde in de eerste reeks.
Jasper Van den Bulcke verbeterde zijn persoonlijk record stevig tot 53.60. Hij won zo bovendien de eerste reeks.

Het hinkstapspringen werd als een van de laatste nummers volledig afgewerkt. Bowen De Clercq lukte 9m89, waarmee ze zich niet bij de beste acht kon scharen die drie extra pogingen kregen. Vicky Vanden Nest deed dat wel en kon met 10m48 een zevende prestatie optekenen.

Foto’s mogen steeds doorgemaild worden naar webteam@lebb.be.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube