LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Timon kroont zich Vlaams kampioen in het polsstokspringen, tien Lebbekenaren in top-10

Gentbrugge
16
augustus 2018

Het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren ging dit jaar door in Gentbrugge. Net geen 20 AC Lebbeke-atleten werden geselecteerd voor de wedstrijd. Uiteindelijk dwong liefst de helft van hen een plaats in de top-10 af, met als uitschieter de Vlaamse titel in het polsstokspringen voor cadet Timon Van Damme.

Loike over de horden naar plaats zes

In het sprintwerk was Loike Vierendeels de eerste Lebbeekse die de piste op mocht. Vooraf had Loike de derde tijd van het seizoen achter haar naam staan op de 400mH. In de snelste van twee reeksen zette de scholiere met 70.33 uiteindelijk de vijfde tijd neer en zesde van alle deelneemsters.
Benthe Van De Maele lukte op de 400 meter vlak een tijd van 54.53. Hij eindigde op een zevende stek in zijn reeks.

Luca tweemaal nét naast podium

In het kortere sprintwerk mochten Jasper Van Den Bulcke en Luca Heyvaert zich proberen te plaatsen voor de finales op de 100 meter. Beiden kregen stevige tegenwind te verwerken. Jasper lukte met 20.32 (-1.5m/s) een tijd die doet vermoeden dat er iets fout ging tijdens zijn race. Luca kon zich dankzij 12.87 (-2.8m/s) verzekeren van een stek bij de beste acht.
In die finale ging Luca samen met Anissa Berings (AVT) als enige eerstejaars scholiere van start. Met 12.81 (-2.4m/s) miste ze nipt de medailles. Het goud ging naar Janie De Naeyer (HAKI, 12.35) voor Maite Beernaert (HAC, 12.57) en Lotte Van Lent (AVZK, 12.71).

Ook op de 200 meter, waar er een rechtstreekse finale werd gelopen, eindigde Luca op een vierde plaats. Met 25.92 (-3.1m/s) zag ze opnieuw Janie De Naeyer (HAKI, 25.14) de titel grijpen. Angel Agwazie (AVLO) pakte het zilver, terwijl Lotte Van Der Vreken (ACW) slechts vier honderdsten beter deed dan Luca om het brons te grijpen. Ook hier was Luca de snelste eerstejaars.

Achtste plaats voor Timea, Tristan en Siebe

Zusjes Timea en Larissa Huyck gingen beiden van start op de 800 meter. Timea kon met 2’30.89 de overwinning grijpen in de eerste van twee reeksen. Larissa eindigde in deze reeks na 2’46.80 op plaats zeven. In reeks twee ging het nog een stuk harder, waardoor Timea uiteindelijk goed was voor een achtste stek bij de scholieren.

Cadettes Noor Quitenlier en Lotte Van Cante legden een nog iets langere afstand af: de 1500 meter. Noor kon finishen in een tijd van 5’06.72, terwijl Lotte 5’12.57 lukte. Het Lebbeekse duo eindigde zo op plaatsen 13 en 14.
Bij de jongens verscheen Tristan Blommaert aan de start bij de cadetten. Tristan kon dankzij 4’39.32 een achtste plaats binnenhalen. Ook scholier Siebe Van Campenhout haalde een achtste plaats binnen op de 1500 meter. Siebe had hier 4’20.41 voor nodig en bleek de snelste eerstejaars.

Goud voor Timon met de polsstok

Ook in de kampnummers werd het net niet. Rune Vierendeels lukte in het kogelstoten voor cadetten een vijfde plaats. Haar kogel ging 10m30 ver, waarmee ze nog zo’n meter tekort kwam voor eremetaal. Flore Heyvaert eindigde op een twaalfde stek door haar kogel 7m73 ver te werpen.
Aico Van Grembergen slaagde in het speerwerpen voor cadetten in een worp van 34m38. Hij eindigde op plaats tien. Ook Rune nam na het kogelstoten nog deel aan het speerwerpen. Ze lukte dankzij 27m81 een negende plaats.

De beste prestatie van de dag kwam van Timon Van Damme. Timon nam deel aan het polsstokspringen voor cadetten jongens en brak zijn persoonlijk record op het juiste moment. Met 3m60 ging hij 10 centimeter hoger dan Leon Menton (OLSE) om het goud te veroveren. Idris Bevan (VMOL) mocht als derde met 3m30 mee het podium op.

🥇🤯

Een bericht gedeeld door Timon Van Damme (@timondamme) op

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube