LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Vlaams kampioenschap CAD/SCHOL op 15/08 met héél veel blauw-wit

Oordegem
09
augustus 2019

In Oordegem staat dit weekend het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren geprogrammeerd. 21 van onze atleten uit deze categorieën mogen zich opmaken voor de wedstrijd op 15 augustus.

Lebbeekse favorieten voor sprintfinales

Tibe Temmerman en Jarno Torck staan beiden bij de tien beste atleten op zowel de 100 als 200 meter voor cadetten. Bij de scholieren maakt Jasper Van Den Bulcke zijn opwachting op beide sprintnummers.
Ook bij de meisjes komen er heel wat atleten in actie. Ella Heyvaert staat zowel voor de 100 als 200 meter in de top-10 van de inschrijvingslijsten. In de 200 meter staat ze zelfs op plaats drie. Op de kortste sprintafstand krijgt ze het gezelschap van clubgenote Nona Heyvaert. Scholiere Luca Heyvaert is met de tweede inschrijvingstijd op de 100m en snelste inschrijvingstijd op de 200 meter de grote titelfavoriete.

In de lange sprint mag scholier Rias Smismans zich opmaken voor een volledige baanronde. Cadette Ine Van Damme mag dankzij haar zesde tijd in de snelste reeks van start gaan op zoek naar een medaille. Bij de scholieres mag Cindy D’Hondt deelnemen aan het kampioenschap.

Spannend voor 800 en 1500 meter-medailles

Cedric Galle is er bij in de 800 meter voor cadetten jongens, terwijl zusjes Timea en Larissa Huyck er bij de meisjes bij zijn. Timea staat met haar inschrijvingstijd net in de top-10.
Scholier Siebe Van Campenhout kan in de 1500 meter bikkelen om de medailles met de zesde inschrijvingstijd achter zijn naam. Sara Vercauter en Noor Quintelier staan bij de cadetten meisjes ook erg hoog genoteerd. Sara siert plaats vier van de inschrijvingen, Noor plaats zeven.

De langste afstand van de dag is de 3000 meter. Zowel Tristan Blommaert als Tuur dieleman staan er in de top-10.

Timon in het polsstokspringen?

Polsstokspringer Timon Van Damme heeft de vierde prestatie van het jaar achter zijn naam staan. Scholier Timon is nog maar net terug na een lange blessure.

Nona Heyvaert zal de 100 meter combineren met het verspringen bij de cadetten meisjes. Zij heeft hier de achtste inschrijving op haar naam staan. In het hinkstapspringen staat Valesca Verhast op plaats zeven bij de cadettes.

In de werpnummers zal scholier Aico Van Grembergen aantreden in het speerwerpen.

Klik hier om de volledige deelnemerslijst te bekijken. Voor het uurrooster klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube