LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

30 cadetten en scholieren geselecteerd voor Vlaams kampioenschap

Heusden
10
september 2020

30 van onze cadetten en scholieren konden een selectie afdwingen voor het Vlaams kampioenschap in hun leeftijdscategorie. Mét medaillekansen overigens, want een heleboel Lebbekenaren staat met zijn/haar beste prestatie in de top-5 van de deelnemers.

Cadetten Tibe Temmerman en Yarno Torck kunnen met medaille-ambities afzakken naar Limburg. Het duo komt uit op zowel de 100m als 200m en is helemaal vooraan de ranglijsten terug te vinden.
Bij de scholierne heren start Robbe Dhondt op de 200m en is Floren Kerre van de partij op de 400m.
Ook bij de meisjes krijgen we enkele deelneemsters aan de start. Nona Heyvaert en Ella Heyvaert dubbelen op de kortste sprintafstanden. Jante Recour legt enkel de 200m af. Ine Van Damme wist zich te selecteren voor de 400m. Scholieres Jill Perdaens en Lisa De Troyer nemen ook aan zowel de 100m als 200m deel. Timea Huyck is hier de Lebbeekse vertegenwoordiger op de 400m.

Wanneer de horden op de baan worden geschoven, kruipt Emma Muyshondt in de blokken. Cadette Emma neemt deel aan de 80mH én 300mH.

Moia Hermans neemt deel aan de 800m voor cadetten meisjes. Bij de scholieren liggen de grootste medaillekansen. Met de zusjes Jana en Elena Kluskens, die de twee snelste tijden achter hun naam hebben staan. Ook Lotte Willems en Larissa Huyck gaan van start in deze 800m.

Cadetten Laurens Blommaert en Arthur De Smet zullen deelnemen aan de 1500m. Bij de meisjes is Sara Vercauter hier van de partij om mee te strijden voor de medailles. Scholiere Madeleine Raemdonck tracht hetzelfde te doen in haar categorie. Hasse Mertens start ook in deze reeks bij de scholieres.
Tristan Blommaert heeft de vierde prestatie bij de scholieren achter zijn naam staan op de 3000m.

Ook in de kampnummers krijgen we enkele Lebbekenaren aan de start. Ward Vermaercke bij het speerwerpen voor cadetten heren.
Springer Timon Van Damme gaat in het polsstokspringen voor de titel bij de scholieren. Anais Baert is er dan weer bij in hte hoogspringen voor cadetten meisjes.

Valesca Verhast, Anais Baert en Alessandra Gheorghe bezetten plaatsen 2 tot en met 4 op de deelnemerslijst van het hinkstapspringen bij de cadetten meisjes. Daar wordt het uitkijken wie van de drie een medaille kan veroveren.

Op de 1500m steeple is cadet Maarten Willems van de partij met de derde tijd van alle deelnemers achter zijn naam. Xander Cools heeft de vijfde prestatie achter zijn naam staan. Bij de meisjes kunnen Manon Van Roy en Nienke Van Campenhout voor een medaille gaan op deze afstand.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube