LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Brons voor Niels op Belgisch kampioenschap voor AMH, W55 Els pakt Vlaams brons

Rotselaar
11
februari 2018

In Rotselaar stond met het Vlaams kampioenschap cross en het Belgisch kampioenschap cross voor atleten met een handicap de voorlaatste manche van de CrossCup op het programma. Niels Vandeperre en Els Duvivier vielen in de prijzen.

Niels Vandeperre mocht als eerste het veld in duiken, en liep meteen in de prijzen. In de AMH-reeks wist hij derde te eindigen in het Belgisch kampioenschap.

Dries vijfde in korte cross

Vervolgens werden de Vlaamse kampioenschappen betwist. In de korte cross kregen we liefst vier atleten aan de start. Dries De Smet, Gaetan Van Laethem, Jonas Van Biesen en Tim Dumarey trokken het veld in. Dries eindigde op plaats acht als vijfde Vlaming. Gaetan werd 15e (11e KvV), Jonas 45e (31e KVV) en Tim 60e (44e KvV).

Delphine Van Laethem was de enige seniore in de lange cross. Zij behaalde een dertigste stek en werd 17e in het Vlaams kampioenschap.
Junior Bo Van Aken kon beslag leggen op plaats 17 en werd 10e in het Vlaams kampioenschap.

Els loopt naar brons bij de W55

Bij de masters was Els Duvivier goed voor een 41e stek, maar zij wist wel het brons te veroveren bij de W55. Tommy Van Weverberg kwam als 25e over de meet en werd 12e als M35’er.
Sigurd Suys, Luc Vanbuggenhout en Albert Van Nuffel eindigden op plaatsen 31, 48 en 56. Zij waren respectievelijk goed voor een 17e stek bij de M50, een 20e stek bij de M55 en een 23e plaats bij de M55.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube