Vijf medailles op het Vlaams kampioenschap cross in Rotselaar

Rotselaar
09
februari 2020

Storm Ciara kon vele sportevenementen afgelasten, maar er moet al heel wat gebeuren om een atletiekwedstrijd een halt toe te roepen. Zondag kreeg het Vlaams kampioenschap veldlopen naast zand en modder met de wind dus nog een extra scherprechter.

AMH openen met medailles

Eerste aan de start waren Niels Vandeperre, Philip Vermeiren en Yenzo De Coster. Het trio ging van start bij de atleten met een handicap. Niels liep meteen een zilveren medaille. Niet ver achter hem moest Philip vrede nemen met de eerste stek naast het podium, plaats vier. Yenzo kwam als 17e over de meet, maar eindigde wel derde in zijn categorie (scholier).

Jeugd telkens nét niet

De jeugd zette het kampioenschap verder. Met Aiko Engelaar die bij de benjamins meisjes een 16e stek kon binnenhalen. Leeftijdsgenoot Niklas Braeckevelt deed bij de jongens nog wat beter. Hij viel met een vierde plaats nét naast het podium. In dezelfde reeks konden Lenn Van den Abeele en Vic Nobels plaatsen 13 en 23 veroveren.

Pupille Delfine De Smet toonde ook haar goede benen door als vijfde over de meet te komen. Maité Guns eindigde op een 37e stek.
Bij de miniemes kon Tine Huysman 36e eindigen bij de eerstejaars. Tweedejaars Phebe Van Lokeren en Myrthe Baeten liepen naar plaatsen vier en zes. Ook zij konden nét geen eremetaal veroveren. Yarno Hendrickx was bij de jongens dan weer goed voor een 33e stek.

Bronzen Elena en Hanne

Cadette Sara Vercauter eindigde op plaats 15, voor clubgenote Manon Van Roy (22e). Maarten Willems kon de 73e plaats binnenhalen bij de cadetten jongens.

Scholiere Elena Kluskens kwam als vijfde binnen, maar liep naar de bronzen medaille op dit Vlaams kampioenschap. Madeleine Raemdonck en Jana Kluskens eindigden op plaatsen 15 en 20. Lotte Willems kwam als 37e over de meet.

Hanne Willems liep naar een achtste stek in haar reeks. Heel wat Engelse atleten eindigden voorin, waardoor Hanne zich een Vlaamse bronzen medaille kon toe-eigenen.

Laurens en Arno in top-5

Bij de junioren, senioren en masters kregen we enkele sterke Lebbeekse optredens te zien. In de korte cross lukten Mariska Tsjeerdsma en Soraya Meert de 9e en 11e stek. Voor het Vlaams kampioenschap resulteerde dat voor elk in nog twee plaatsjes beter (7e en 9e). Maloe Decorte kon de 27e prestatie optekenen.
Ook bij de heren werd sterk gelopen. Laurens Schockaert eindigde 7e, en viel zo nét naast het Vlaamse podium op plaats vier. Verderop eindigden Bart Raemdonck en Glen Braem als 52e en 56e. Bart eindigde zo overigens als eerste master in deze reeks, waar weliswaar geen aparte rangschikking voor werd opgemaakt.

Ook in de lange cross kregen we enkele starters. Arno De Feyter deed het voortreffelijk. Hij lukte een achtste stek en eindigde vijfde op dit Vlaams kampioenschap.

Liesbeth Plas eindigde 26e in haar reeks, en kon beslag leggen op de 10e plaats in het Vlaamse klassement bij de W35. Els Duvivier eindigde derde bij de W60.
Bij de mannen lukte Sigurd Suys plaats 115 (19e M50) en Luc Vanbuggenhout plaats 128 (12e M60).

Dit Vlaams kampioenschap werd zo afgesloten met één zilveren en vier bronzen medailles. Niels Vandeperre (SEN AMH), Yenzo De Coster (SCHOL AMH), Elena Kluskens (SCHOL), Hanne Willems (JUN) en Els Duvivier (W60) zorgden voor de medailles.

Foto’s mogen steeds worden doorgestuurd naar webteam@lebb.be.

Voor een tussenstand van het crosscriterium na deze wedstrijd klik je hier. Opmerkingen kunnen steeds worden doorgegeven aan frankie.defeyter@lebb.be.