LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Scholiere Laura wordt zesde op Vlaams kampioenschap indoor hinkstapspringen

Gent
22
januari 2018

Het eerste Vlaamse kampioenschap van dit jaar was er eentje voor de cadetten en scholieren. Voor onze club kwamen Loike Vierendeels, Robbe D'Hondt, Rias Smismans, Laura Van Borm, Hanne Van Weverberg en Jarno Van Mulders in actie.

Loike Vierendeels kwam tweemaal in actie op het Vlaams kampioenschap. De scholiere mocht een eerste keer haar spikes aantrekken op de 60mH, waar ze 10.12 liet noteren in de eerste reeks. Die tijd was goed voor een achtste stek.
In de 400 meter deed Loike later op de dag beter. Ze won de tweede reeks vlot in een tijd van 62.00. Voor de medailles was echter een duik onder de 60 seconden nodig.

Ook Robbe D’Hondt ging van start op de 400 meter. De cadet liet de klok stoppen na 60.40 en klokte zo de tweede tijd in zijn reeks. Scholier Rias Smismans was goed voor 58.50. Hij eindigde op een vijfde plaats in zijn reeks.

Laura zesde in hinkstap

De beste prestatie kon op naam gezet worden van Laura Van Borm. De scholiere lukte een verste sprong van 10m39 in het hinkstapspringen. Die sprong leverde haar een zesde stek op. Ook één reeks lager, bji de cadetten, kon een Lebbeekse springster haar stapjes zetten. Hanne Van Weverberg lukte een tiende plaats door 9m56 ver te geraken.
Ook Timon Van Damme moest aan de start verschijnen van het hinkstapspringen, maar hij nam uiteindelijk niet deel.

Jarno Van Mulders klokte 7.78 op de 60m vlak voor scholieren. Met een zesde plaats in zijn reeks kon Jarno zich niet van een finaleplaats vergewissen.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube