LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lebbeekse crossers doorklieven de Hamse modder: 7 medailles

Hamme
12
januari 2015

Arne Teck liep in Hamme als enige Lebbekenaar naar de overwinning. Zilver was er voor Gaetan Van Laethem en Siebe Van Campenhout. Ben Quintelier, Laurens Blommaert, Sofie De Proft en Kaat Theelen pakten een bronzen medaille.

Zina Looverie doorkliefde de Hamse plassen erg snel om zo op een vijfde plaats te finishen bij de jongsten. Tweedejaars Anakina Vandevenne eindigde op een 28e plaats. Bij de jongens was Alessio De Bilde goed voor een 21e stek. Tweedejaars benjamin Laurens Blommaert was de eerste die het podium kon halen in Hamme. Hij was eerder dit jaar al goed voor vier overwinningen en pakte deze keer een bronzen medaille mee naar huis. Lukas Raemdonck kwam op een 23e plaats over de meet, Dawit Hellemans volgde als 29e.

Bij de pupillen dames kwamen Rhune Vanroose en Sara Vercauter nipt tekort voor het podium. Het duo finishte op plaatsen 4 en 5. Ella Heyvaert kwam ook in de top-10 terecht. Zij liep als 9e over de meet. Nienke Van Campenhout volgde op een 24e plaats. Tweedejaars Noor Quintelier, Madeleine Raemdonck en Nona Engelaar kwamen als 8e, 15e en 27e binnen.
Bij de jongens was Xander Cools de snelste Lebbekenaar op een 20e plaats. Jarne Van Damme en Remco Looverie eindigden op plaatsen 38 en 44.

Medailles voor Siebe en Wout

Minieme Emma D’Hollander tekende present voor een 15e stek, Britt Roelandt liep bij de tweedejaars naar plaats 8. Femke Smet kwam als 25e over de meet. Yoran Kerkhofs, Tristan Blommaert, Tuur Dieleman en Jelte D’hondt haalden allen de top-20 bij de jongens. De heren eindigden op plaatsen 11, 13, 15 en 17. Aico Van Grembergen kwam in deze reeks als 30e over de meet. Siebe Van Campenhout pakte net als vorige week in Grimbergen een medaille. Deze keer deed hij zelfs nog een plaatsje beter dan toen: zilver. Maxim Vermorgen liep in dezelfde reeks naar plaats 24.

De cadetten trokken de lijn door. Florence Van Laethem, Emma Vannieuwenhuyze en Anse Beeckman finishten op plaatsen 7, 9 en 11. Jente Van Campenhout, Hanne Esselens en Emma Uyttersprot finishten op plaatsen 22, 23 en 24. Bij de jongens verscheen veelwinnaar Bo Van Aken niet aan de start, maar dat was geen probleem. Wout Vercauter nam zijn rol met glans over en pakte zilver. In zijn zog volgden Benthe Van de Maele (15e) en Wannes Theelen (21e).

Overwinning voor Arne, Sofie en Kaat brons

Bij de scholieren liepen Lies Quintelier en Eline Ghijselinck beiden naar een top-10 stek: plaatsen 6 en 7. Arne Teck liet de verzamelde concurrentie achter zich en pakte het goud bij de jongens. Ook Jonas Van Biesen finishte met een 9e plaats nog in de top-10.

In de korte cross was trainer-atleet Michiel De Proft goed voor plaats 7. Philip Vermeiren liep naar een 15e stek.

De tweelingzusjes Sofie en Karolien De Proft maakten er een mooi duel van voor plaats drie bij de senioren. Het was uiteindelijk Sofie die het brons pakte voor zus Karolien. Natalie De Ridder finishte op plaats 12, Ilse Saerens werd 21e (5e master), Kaat Theelen liep naar een 24e stek. Zij kwam wel als derde juniore over de meet en pakte zo brons. Ilse De Ridder (27e), Katlijn D’Hondt (28e), Els Duvivier (30e) en Marietta Hofmans (39e) vervolledigden de uitslag bij de vrouwen.

Zilver voor Gaetan, brons voor Ben

Ben Quintelier liep in de junioren/masters-reeks als derde over de meet. Daarmee was hij ook meteen goed voor een bronzen medaille bij de masters. Gaetan Van Laethem volgde op stek 8 en pakte het zilver bij de junioren. Peter Van Damme eindigde op plaats 21, Wim Heyvaert stek 28, André Schepers 30, Dannie Van Campenhout 32, Sigurd Suys 40 en Eric Follaerts 54.

Onze club viel zo voor de zoveelste cross op rij in de medailles. Eén keer goud, twee keer zilver, vijf maal brons en nog 15 andere top-10 plaatsen vielen te noteren. Van onze 58 aanwezige atleten liepen er liefst 34 naar een plaats in de top-20.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube