LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lebbeekse dames eindigen knap zesde tijdens BvV in eerste landelijke

Lier
09
mei 2015

Onze dames stonden lange tijd op een derde plaats in het algemene klassement, maar moesten uiteindelijk vrede nemen met een knappe zesde plaats. Na twee overwinningen en een resem tweede plaatsen.

Vicky Vanden Nest mocht als eerste aan de start. Zij legde de 100mH af in een tijd van 17.60 en haalde een vijfde plaats en de bijhorende 8 punten. Bij een lichte tegenwind van -0.1 m/s klokte Lise Verbruggen de 9e tijd van all teams. Zij pakte daarmee vier punten. Lise legde later op de dag bij exact dezelfde tegenwind ook nog de 200 meter af in 27.77. Daarmee sprokkelde ze nog eens drie punten voor de club.
Op het vierde sprintnummer van de dag kon Riet Vanfleteren beslag leggen op de eerste overwinning. Haar 57.29 was goed voor 13 punten.

In het hoogspringen wipte Vicky Vanden Nest over 1m45, goed voor drie punten. Anne-Sophie Champeaux lukte een sprong van 3m88 in het verspringen, waarmee ze 1 punt sprokkelde. In het hinkstapspringen ging Tina Mergan 9m27 ver. Daarmee raakte ze nipt in de zandbak en veroverde ze vier punten.

Soraya Meert en Astrid Verhoeven zorgden met een overwinning en tweede plaats voor nog eens 24 punten op de fondnummers. Soraya klokte met 2.24.87 de tweede tijd, Astrid liep in een tijd van 4.46.61 vlot naar de overwinning op de 1500m.
Ook Sofie De Proft deed niet onder en liet met een tweede plaats op de 3000m nog eens 11 punten aan het Lebbeekse totaal toevoegen. Zij realiseerde een tijd van 10.37.35.

Kogelstootster Lisa Teck haalde 6 punten binnen met een worp van 8m98. In het discuswerpen lukte Eva Van Dingenen 22m49 en drie punten. Tot slot wist Joni De Haes nog een knappe vierde plaats te halen in het speerwerpen. Zij wierp haar speer 28m30 ver en pakte zo 9 punten.

Tijdens de afsluitende aflossingen liep het echter grondig mis tijdens de 4×100 meter. De wissel tussen Lise Verbruggen en Tina Mergan mislukte en dus werden er geen punten gescoord. De 4x400m zette alles echter ruimschoots recht. In de snelste van twee reeksen klokten de blauw-witte atletes de tweede tijd. Astrid Verhoeven, Riet Vanfleteren, Esther Van Poel en Soraya Meert lukten na een lange dag 4.06.40.

Onze dames stonden lange tijd op een derde plaats in het algemene klassement, maar moesten die na onder andere de aflossingen laten varen. Het team finishte uiteindelijk op een knappe zesde plaats met 99 punten. AV Kontich-Aartselaar en Lyra mogen volgend jaar in ere-afdeling aan de slag. LAT en Regio Atletiek Mechelen zakken dan weer naar eerste afdeling. AV Roesealre en Atletiek De Demer komen er volgend jaar vanuit de lagere categorieën bij ten koste van AC Break en RC Tienen.

Het volledige bekeroverzicht kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube