LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lebbeekse Masters veroveren 8 medailles op BK

Gent
08
maart 2014

Hoewel voor velen het indoorseizoen achter de rug is, stond het BK masters nog op het programma. De mannen en vrouwen die al meer dan 35 zomers hebben meegemaakt, konden zich inschrijven om elkaar in Gent te bekampen. De masters van AC Lebbeke verkeren in goede doen en de hoop op medailles was groot.

Om 10u15 was het aan de 400 meter-lopers. Bart Raemdonck ging van start bij de M35 en liep naar de overwinning in een nieuw persoonlijk record van 52.57. Jan Vierendeels startte sterk en liep de hele race dominant. De laatste 50m kwam Erwin Thibau hem echter nog voorbij. Jan werd tweede bij de M45 in een tijd van 53.91. Een goede les die hij kan meenemen naar het wereldkampioenschap in Budapest waar hij eind deze maand zal aantreden.

Sven Laisnez nam het korte sprintwerk, de 60m op zich. Hij liep dit seizoen nog geen enkele wedstrijd over deze korte afstand en werd hierdoor in een tragere reeks ingedeeld. Hij won deze makkellijk in een knappe 7.58 en was goed voor het brons bij de M35.

Freddy de Ridder had het hoogspringen aangevinkt bij de M55. Hij sprong over 1m25, maar haalde hiermee helaas geen podium.

In het kogelstoten (7,260kg) M40 wierp Michael Morret 11m20. Hij greep hierdoor net naast een podiumplaats. M55 Antoine Van Gucht wierp zijn 6kg zware kogel 11m64 ver en haalde zo wel een eerste plaats.

Hilde Scholliers is al een heel seizoen in het veld terug te vinden tijdens de crossen, maar waagde zaterdag haar kans op de 800m indoor. Ze deed dit uitstekend en zette een tijd van 2.46 neer. Daarmee veroverde ze het goud bij de W50.

Jozef Beque(M55) behaalde een bronzen medaille op de 1500m in 5.03.43, waarmee hij ook een nieuw clubrecord vestigde.

Sprinters Sven en Jan hadden nog een 200m voor de boeg om de dag af te sluiten. Met 23.97 haalde Sven een nieuw clubrecord binnen en veroverde hij opnieuw een bronzen medaille voor zijn prijzenkast. Jan won zijn reeks in 24.97 en werd met deze tijd tevens derde bij de M45.

Onze club kwam aldus terug met drie gouden medailles, een zilveren en vier bronzen. We tevreden op terugblikken naar dit laatste indoorkampioenschap!

Geschreven door Bart Raemdonck | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube