Lebbeke domineert Memorial Jos Muyshondt van Bornem

Bornem
03
augustus 2015

Onze club had het op één na meeste vertegenwoordigers in Bornem. 17 van onze atleten zakten af naar de nabijgelegen gemeente om er op zowat alle nummers waar ze van start gingen medailles te veroveren.

Bijna alle afstandslopers waren in Bornem vertegenwoordigd. Dat was al meteen te zien op de 1500 meter bij de cadetten. Florence Van Laethem liep er met 5:15.00 naar een derde plaats. Emma Van Nieuwenhuyze en Jente Van Campenhout klokten 5:30.27 en 6:24.04. Bij de jongens was Bo Van Aken de beste met 4:23.92.

Bij de senioren vrouwen was Astrid Verhoeven aan het feest. Zij nam clubgenotes Soraya Meert en Delphine Van Laethem op sleeptouw naar 4:55.01 en 4:59.13. Amber Van De Maele klokte met 5:01.42 de snelste tijd bij de scholieren, die samen liepen met de senioren. Nathalie De Ridder eindigde vierde bij de senioren in 5:09.91 en Lies Quintelier eindigde de wedstrijd als tweede scholiere na 5:10.30.
Gaetan Van Laethem en Arne Van Opstal beslisten in een spannende eindsprint over de zege. Gaetan klokte 4:01.14, Arne 4:01.34. Michiel De Proft eindigde op plaats vier in 4:04.52, Ben Quintelier finishte na 4:15.54. Arne Teck won de wedstrijd bij de scholieren in 4:19.76.

Er werd ook gesprint en geworpen in Bornem. Emma Uyttersprot lukte 29.34 (+1.4 m/s) op de 200m. Lotte Heyvaert wist haar discus 22m61 ver te werpen waarmee ze goed was voor een vijfde plaats. In het kogelstoten lukte ze een worp van 8m96, goed voor plaats 6.

If you have everything under control, you're not moving fast enough. #wedstrijdbornem #runnerspace