LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lebbekenaren bezetten heel wat podiumplaatsen op Molenloop

Malderen
14
september 2015

De molenloop in Malderen is al enkele jaren de favoriete speeltuin voor onze atleten. Ook dit jaar zetten zij in de regen enkele sterke prestaties neer, uitschieters waren Niels Slachmuylders en Sofie De Proft beiden de 12 km op hun naam zetten. Ook Dimitri Taminau wist de 6 kilometer winnend af te sluiten.

De wedstrijd in Malderen begon al vrij vroeg voor de jongsten onder ons. Ruth Van Weverberg beet de spits af op de 700m bij de meisjes en eindigde mooi als vierde van haar leeftijd.
Ook zusje Hanne kwam aan de start, al moest zij wel 500m verder lopen. Uiteindelijk eindigde zij als derde van haar leeftijd.

De iets ouderen onder ons hadden de keuze tussen verschillende afstanden, 3, 6, 9, 12 en 15km.
De eerste blauw-witte deelnemer van de 3’000m, zagen we als derde de meet overschrijden, Gregory Goossens liep 10.51 in een wedstrijd die werd gewonnen door Jarne April  (PEG).
Bij de vrouwen eindigde Femke Smet als 7e in 14m11, als eerste van haar leeftijdscategorie. Iets verder vonden we Lotte van Wemmel die net iets meer dan een kwartier nodig had om de meet te overschrijden.

Op de 6 km werden de 3 podiumplaatsen onderling verdeeld, David Jacobs liep lange tijd op kop maar op het einde werd hij nog geremonteerd van Dimitri Taminau, die de wedstrijd won in een tijd van 21.42, David eindigde in 21.47.
Een goeie halve minuut later werd Aiko De Mol derde. Wim Heyvaert werd vijfde in 22.50 en Glen Smet vonden we terug op een 24e plaats in 28.23

Voor Glen Braem, stond deze week de negen kilometer op het programma. Glen streed lang voor de eerste plaats maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor Dennis Van Den Heuvel hij finishte uiteindelijk in 32min52s. Mike Verheyden nam ook deel aan de negen kilometer en met een tijd van 46.14 verpletterde hij zijn vooropgestelde doel van onder de 50 minuten te lopen.
Eerste Lebbeekse vrouw werd Karolien De Proft. Ze streed lang voor de zege met Heide De Poorter (KAAG) maar moest uiteindelijk de duimen leggen. Karolien finishte na 38min.
Tweede Lebbeekse werd Kristra Derdeyn met een 14e plaats, zij wist met 49.20 net onder de 50 minuten te duiken.

Ondertussen lag de wedstrijd op de 12 kilometer al in een beslissende plooi, Niels Slachmuylders zette de concurrentie meteen onder druk en wist zijn tempo vlot aan te houden. Hij slaagde erin Gerrit Tierens af te houden en finishte als eerste in een tijd van 42.32.
Ook bij de vrouwen viel er te vieren, Sofie De Proft wist ondanks steken de 12 km op haar naam te schrijven, zij finishte in een tijd van 51.12.

Een vijftien kilometer, dat is een afstand waarop je steevast twee atleten van de club terug kan vinden. Nu ook kozen Tommy Van Weverberg en Tim De Ridder voor het langere werk. Tommy wou alvast zijn nieuwe schoenen eens testen, terwijl Tim hoopte de ergste ziektekiemen te hebben afgeschud.
Het ging wel meteen heel hard al van bij de start, Cedric Spiessens koos het hazenpad en de andere atleten zouden hem niet meer terugzien. Tim slaagde erin om naarmate het einde van de race te naderen op de eerste twee, maar moest toch vrede nemen met een 3e plaats in 53.47.
Tommy op zijn beurt strandde niet veel later op een mooie 5e plaats.
Ook Eric Follaets verscheen aan de start bij de 15 km, hij slaagde erin om de 15 km af te leggen in een tijd net onder het uur en een kwart.
In voorbereiding op het Belgisch kampioenschap halve marathon van volgende week in Berlare kwam ook Natalie De Ridder aan de start, zonder voluit te gaan wist zij toch nog beslag te leggen op een mooie tweede plaats in een tijd van 1u13.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube