LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lebbekenaren kunnen geen potten breken op BK

Gent
16
februari 2014

Zes Lebbeekse atleten kwamen in actie tijdens het Belgisch kampioenschap voor alle categorieën, maar geen van de zes slaagde erin een medaille te veroveren. Wel werden er twee beste seizoenstijden genoteerd.

Eerste uit de blokken was Lize De Geest op de 60m. Ze klokte met 7.83 de derde tijd in haar reeks, en daarmee was het bang afwachten voor een stek in de finale. Uiteindelijk kwam ze amper 2 honderdsten tekort. Ondanks het verstek van Sara Aerts voor de finale, mocht Lize niet meer in actie komen.

Aiko De Mol werd nipt in de traagste van twee 800m-reeksen gedeeld. Hij probeerde de wedstrijd dus te maken en trok lange tijd de kop. Enkel Thibaut Formule (ACLO) kon volgen en op het eind over Aiko gaan. Met 1:59.83 dook hij voor de derde keer dit jaar onder de 2 minuten.

Het populairste nummer van de dag werd de 400m. Esther Van Poel en Riet Vanfleteren bij de vrouwen, Danny Van Nuffel en Ruben Van den Berghe bij de mannen. Esther trok mooi door naar een nieuwe seizoensbeste én indoorrecord van 63.48. Daarmee eindigde ze op een derde plaats in haar reeks. Riet mocht het in de snelste reeks opnemen tegen Rani Nagels (LAT) en Sofie Daelemans (ACME). In het zog van de latere nummer één en drie liep Riet naar een vierde plaats in haar reeks. 57.87 is haar op één na beste tijd van het seizoen.
Bij de heren bleef Danny Van Nuffel met 51.91 amper een honderdste boven zijn vorige week gevestigde clubrecord. Hij liep naar een derde plaats in zijn reeks. Ruben Van den Berghe vertrok de volgende reeks iets te traag, waardoor hij achteraan zijn reeks naar 52.45 liep. Op het Vlaams kampioenschap noteerde Ruben 51.68.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube