x

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan. Meer informatie kan u hier terugvinden.

AC Lebbeke nam deel aan “Levensloop Aalst”

Aalst
zo 06 oktober 2019

186 vechters, 5 242 deelnemers, 82 teams en 166 975 ingezamelde euro’s. Dat is het resultaat van een weekend “Levensloop” in Aalst. Geld dat allemaal gaat naar de strijd tegen kanker.

Solidariteit

Dit evenement heeft een lange geschiedenis. Een Amerikaanse darmchirurg liep in 1985 voor het eerste 24 uur rondjes om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Ondertussen kan je “Levensloop” terugvinden in meer dan 25 landen. Overal zetten vrijwilligers zich in om geld in te zamelen. Maar deze organisatie is er toch ook een van solidariteit. Een feestelijk gebeuren om mensen te steunen die kanker overwonnen of er tegen strijden. Dit gebeurt niet alleen in Aalst maar ook op diverse plaatsen in het land.

24 uur

En dag en een nacht lang lossen teams elkaar af op een parcours van 1.6 km. Minstens één persoon van het team loopt of wandelt op de omloop. Uiteraard is dit geen competitie en is er geen tijdregistratie. De 24 uur symboliseren de strijd van de patiënten en hun omgeving tegen de ziekte. Een uniek gebeuren van hoop en solidariteit. Indrukwekkend is zonder meer de openingsceremonie waar de “vechters” in de bloemetjes worden gezet. Ook de “kaarsenceremonie” is een heel speciaal moment. Een symbool voor de herdenking van wie de strijd verloor en een steun voor de vechters.

Onder meer Ilse Saerens en Lus De Ridder ondersteunden mee de actie.
Ook enkele van de jeugdige atleten namen deel. Laure Van de Sype, Lien Van Hoorde en Robbe Van de Sype liepen 3 rondjes mee ter ere van al wie vocht of vecht tegen kanker.

Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze “Levensloop” en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.
Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam
Facebook Flickr Strava Wikipedia YouTube Instagram Twitter Menu Pijl Bus Album Document Persoon Plan Groep Fluit Email Overheid Overheid Locatie Smartphone Huis Bankkaart BTW Kinderen