LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lopen, springen en werpen op de Vlaamse feestdag

Oordegem
12
juli 2016

Daags na een wedstrijd in eigen huis bleven toch een aantal atleten een scherpe tijd, verre sprong of worp najagen. Zij trokken hiervoor op een zonnige maandagavond naar Oordegem.

Loike Vierendeels zet nieuwe besttijd neer op de horden

Luca Heyvaert en Loike kwamen aan de start van de 80m horden.
Bij een lichte tegenwind liep Luca naar 12.69 en eindigde hiermee tweede na Lynn Beck (KAPE). In dezelfde reeks werd Loike zesde in 13.51, meteen een nieuw persoonlijk record!

Op de 200m kwam Riet voor de derde maal in 6 dagen aan de start. Na een 25.07 in Ninove en 25.13 in Lebbeke, kwam ze ditmaal uit op 25.23. Daarmee eindigde zij derde na Matlhaku Loungu van Botswana en Jossina Tabita (CABW).

Laura weer één centimeter dichter bij de 5 meter

Tot slot werd er ook gesprongen in Oordegem.  Laura Van Borm, schonk zichzelf een dag na haar verjaardag een nieuw persoonlijk record door 4m95 ver te springen. Ze komt zo centimeter per centimeter dichter bij een sprong over de 5 meter. Marie Loncol (DAC) won met een sprong van 5m23.

Ook Jan Vierendeels was aanwezig in Oordegem. Hoewel hij al vaker voor de sport in een zandbak terug te vinden was als beachtennisser, was het voor hem de eerste maal dat hij zich aan het verspringen waagde. Jan lukte uiteindelijk een sprong van 4m74.

In de werpnummers liet Michael Morret zich niet onbetuigd. Hij wierp zijn discus 25m92 ver en was zo goed voor een vijfde stek.
Vervolgens wist hij in het kogelstoten met een worp van 11m24 beslag te leggen op de derde plaats.

Geschreven door Aiko De Mol | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube