LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lize Belgisch kampioene 60m

Lebbeke
05
maart 2011

Lize kroonde zich tot Belgisch kampioene 60m bij de beloften.

Tijdens het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften te Gent mocht Lize zich voor het eerst tot Belgisch kampioene kronen bij de beloften.

Eerder op de dag mochten Brent en Yoshi als eersten van start gaan in de reeksen 200m. Yoshi finishte als laatste in zijn reeks, in een voor hem niet erg snelle 23.94, maar een snelle tijd lopen uit baan 1 is dan ook erg moeilijk. Ook Brent kreeg een mindere baan toebedeeld. Vanuit baan 3 zag hij Julien Watrin 22.03 afklokken. De snelste tijd uit de reeksen. Brent zelf finishte in 23.67, 3 tienden boven zijn PR.

Lize moest tijdens de reeksen enkel Axelle Dauwens voorlaten (7.66). Lize zelf finishte als tweede in een seizoensbeste van 7.72. Rechtstreeks door naar de finale, met de vierde tijd na Anne Zagre (7.67), Ester Van Den Hende (7.67) en Axelle.
Brent finishte in 7.42 als zesde in zijn reeks, nadat hij alweer de rug van Julien Watrin mocht zien in zijn reeks. Die won in 7.02. Yoshi mocht zijn concentratievermogen testen, want in zijn reeks waren er 2 valse starten, en aldus twee uitsluitingen. Hij finishte na een derde startschot in 7.54.

Marion leek klaar voor een medaille, maar al vroeg in haar 400m liep het mis. Ze blesseerde zich aan de hamstring, en staakte noodgedwongen de strijd. Isaura Rossaert werd Belgisch kampioene in 57.27.
Riet ging van start in de traagste van 2 beloftenreeksen. Ze liet zich tijdens de race echter insluiten, waardoor haar podiumkansen miniem werden. Ze finishte in 60.63. Sofie Daelemans won met een tijd van 58.95. Riet werd vijfde.

De medaille kon dit jaar enkel nog van Lize komen. Zij mocht vanuit baan 6 haar finale aanvatten. Anne Zagre verscheen niet aan de start. Lize liep zowat de perfecte wedstrijd en finishte in een nieuw PR en clubrecord van 7.62. Die tijd is de achtste beste prestatie (AC) in Belgie van dit jaar. Axelle Dauwens werd tweede in 7.65. Ester Van den Hende vervolledigde het podium met 7.68. Voor Lize is dit het vierde BK- goud. Eerder werd ze al tweemaal kampioene op de 100m en een keer over de 60m.

Bron: SpurterSite.be

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube