LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lize en Sam in voorprogramma 100m KBC Nacht

Heusden
20
juli 2014

De KBC Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder werd opnieuw een succes. 5 Belgen haalden er hun EK-limiet en ei zo na werd er een Belgisch record op de 1500m gelopen door Pieter-Jan Hannes. Voor de toppers de piste op mochten, kwamen Lize en Sam in actie tijdens het voorprogramma.

Zowel Lize De Geest als Sam Vanfleteren mochten van start gaan in het voorprogramma van de 100m. In de tweede van drie reeksen mocht Sam vanuit baan 2 als eerste uit de blokken komen. Hij liep naar plaats 5 in een tijd van 11.23 bij +1.4 m/s ruggesteun. De overwinning ging naar de Nederlander Steven De Jesus in een tijd van 10.90 voor Christophe Van Hecke (EA) die 10.93 afklokte. Sam bleef zo 7 honderdsten boven zijn besttijd van 11.16.

Ook Lize ging in de tweede reeks van start. Vanuit baan 7 kon zij beslag leggen op de zevende plaats. Lize kreeg iets teveel wind in de rug (+2.1 m/s), waardoor haar tijd van 12.45 net ongeldig is. Lize bleef zo 4 honderdsten boven haar seizoensbeste van 12.41. Laetitia Libert liet de reeksoverwinning op haar naam schrijven in een snelle 11.74. Ze bleef daarmee de Nederlandse Sacha Van Agt (11.77) nipt voor.

Een verslag van het hoofdprogramma met beeld en geluid kan je terugvinden op de website van Sporza.

Foto © Layla Vancompernolle

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube