LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lize snelt naar Belgisch zilver bij de beloften

Nijvel
12
september 2010

Al vroeg mochten de sprinters aan de slag. Lize en Lieselot stonden om 10u al op een erg natte piste in Nijvel.

Lize wist zich vlot te verzekeren van de finale met 12.40 (-0.4 m/s). Lieselot finishte een reeks later in 13.87 (-0.2 m/s). Ook Sam stond aan de start van de 100m, met een lichte hamstringblessure. Hij finishte als 3e, (8e algemeen) in 11.51 (-0.3 m/s), zijn op 1 na traagste tijd van het seizoen. Voor hem dus geen finale op de 6-banenpiste van Nijvel.

De erbarmelijke organisatie zorgde inmiddels voor een vertraging van een half uur. Ook de 400m- lopers, Riet en Pieter, verschenen dus later dan verwacht aan de start. Yoshi en Marion konden door blessure niet deelnemen, en vooral voor Marion (podiumkandidate) was dat dus een zure appel om door te bijten. Riet kon wel van start gaan, maar zij werd gediskwalificeerd nadat ze over haar lijn liep. rnPieter finishte knap als vijfde in 50.12. Hij bleef amper 30 honderdsten van een bronzen plak verwijderd.

Tot slot nam Lize het in de finale van de 100m het op tegen Sarah Rutjens. Marlien De Jans gaf verstek voor de finale met een blessure. Sarah haalde het in een knappe chrono van 11.97, voor Lize die met 12.12 een sterke seizoensbeste liep.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube