LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Loop jij straks een wereldrecord in Lebbeke?

Lebbeke
01
augustus 2013

Op 31 augustus 2013 organiseert onze club de allereerste aflossingswedstrijd voor mannen en vrouwen in één team. Deelnemers kunnen in een Medley aflossing voor het Belgische en Wereldrecord gaan in deze discipline.

In het zwemmen worden er al langer aflossingswedstrijden georganiseerd waar zowel mannen als vrouwen in éénzelfde team kunnen deelnemen (zie wikipedia). Waarom zouden we dit niet kunnen introduceren in de atletiekwereld?
Tijdens een Medley estafette op zaterdag 31 augustus organiseren we voor een eerste keer een gemixte aflossing. Tijdens deze wedstrijd staan ook nog de 100m, 400m, 1500m 3000m op het programma voor cadetten, scholieren en JSM. De aflossing is het laatste nummer van de dag.

Het uurrooster van deze wedstrijd kan je hier terugvinden.

Te breken records

Gezien de discipline nooit voorheen gelopen werd, zal er voor het Belgische, het Europese en het wereldrecord worden gelopen. Er kunnen 5 records gelopen worden. Een record voor alle categorieën of specifieke cadetten, scholieren, junioren- en masterteams kunnen voor een record in hun categorie gaan.

De wedstrijden worden voorzien van de nodige juryleden en elektronische tijdsopname. Bovendien wordt alles ook gefilmd. Al deze gegevens zullen opgestuurd worden naar Guinness World Records en de IAAF.

Geldprijzen

De drie snelste teams krijgen – naast de eeuwige roem – ook prijzengeld. De winnaar ontvangt € 100, de tweede € 80 en de derde plaats is goed voor € 60.

Regels

Om alles eerlijk te laten verlopen, hebben we enkele regels vastgelegd voor deze aflossingswedstrijd. Wanneer je inschrijft voor deze aflossing, bevestig je kennis te hebben genomen van deze regels en ze te eerbiedigen.

  • De Medley estafette wordt gelopen volgens de regels die vastgelegd werden door de VAL en de IAAF. Deze kan je hier terugvinden. Het komt erop neer dat we starten met de 100m, gevolgd door 200m, 300m en 400m. Ook het gebruik van wisselzones en startlijnen worden in dit document gespecifieerd.
  • De eerste en de derde positie moet door 2 vrouwelijke atletes worden ingenomen, de tweede en vierde positie moeten door een man worden bezet. De 2 mannen lopen met andere woorden 400m en 200m, de 2 vrouwen 300m en 100m.
  • Deelnemende atleten moeten cadet of ouder zijn. Een team mag uit verschillende leeftijdscategorieën bestaan. Wanneer er 2 categorieën in een team vertegenwoordigd zijn, wordt deze ploeg automatisch als AC-team aanzien.
  • Deelnemende teams hoeven niet bij dezelfde club aangesloten te zijn. We vragen wel dat iedere deelnemende atleet in het bezit is van een officieel borstnummer.
  • Gezien het een nieuwe discipline betreft zullen de reeksen ingedeeld worden op basis van de som van de persoonlijke records van de deelnemende teamleden op de afstand waarop ze zullen aantreden.

Bij de Medley Aflossing zullen de eerste en tweede lopers volledig in banen lopen, evenals de derde loper tot aan het einde van de aflossingszone die gemarkeerd wordt met een kegel.

Voorinschrijvingen

Je kan nu al inschrijven voor deze wedstrijd door een mailtje te sturen naar mix@lebb.be. Vermeld bij de inschrijving de gegevens van de 4 atleten (naam, voornaam, club, geboortedatum, seizoensbeste en borstnummer), het nummer dat ze zullen lopen en hun PR op dat nummer.

Het Facebook event van dit evenement kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube