LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Dames promoveren naar eerste

Lebbeke
14
mei 2011

Volgend jaar mogen de dames opnieuw in eerste aan de slag

Na vier jaar op rij tweede te eindigen, moest het dit jaar wel lukken in ons eigen Lebbeke. Een thuismatch, maar wel een erg spannende.

Silke mocht deze beker van Vlaanderen, waar de verwachtingen hoog gespannen waren, op gang trekken. Zij deed 20.22 over haar 100mH en haalde de eerste 5 punten binnen. Al snel kwamen daar nog eens 11 punten bij. Riet dook voor het eerst dit seizoen onder de 60 seconden, maar moest het wel afleggen tegen Marlies Schils (MAC) die won in 59.35. Riet finishte in 59.80.

Lize zorgde voor de eerste dertien punten. Zij won de 100m in een nieuwe seizoensbeste van 12.12 (1.2 m/s). Daarmee doet ze nu al even goed als vorig seizoen.

Marijke voegde nog eens 9 punten toe met een vierde plaats op de 800m. Sarah eindigde als tweede in het hoogspringen, en zorgde aldus ook voor 11 punten. Op de 1500m haalde Sara 6 punten en haar zus Ellen haalde er eentje meer bij het speerwerpen. Lieselot stootte haar kogel naar 7 punten, en wierp haar discus 8 punten ver.

Marion sprong 5m11 (1.9 m/s) ver en finishte daarmee als derde, net na ASVO. Het bleek al snel een duel te worden tussen ASVO en AC Lebbeke, en beide clubs speelden haasje over in het klassement, zonder dat de kloof onoverbrugbaar werd voor een van beide teams.

Lize en Astrid zorgden echter opnieuw voor enkele punten en konden de kloof opnieuw uitbreiden. Lize finishte haar 200m voor het eerst onder de 25 seconden: 24.99, maar kreeg wel een te sterke wind in de rug van 2.7 m/s. Astrid moest intussen enkel de 8 jaar oudere Hanna Vandenbussche voor zich dulden op de 3000m. Opnieuw 11 punten voor LEBB.

Met 4 punten voorsprong kon aldus aan de aflossing begonnen worden. Zowel ASVO als Lebbeke hebben sterke aflossingsteams, en een foutje zou wellicht meteen afgestraft worden. De dames lieten zich echter op geen foutjes betrappen, ook ASVO niet trouwens. Toch was het vanaf de start duidelijk dat Lebbeke nog moeilijk kon ingehaald worden. Rani liep meteen in op de baan voor zich, Lize en Riet maakten de kloof enkel groter, waarna Marion knap kon afronden in een nieuw clubrecord van 49.02. ASVO eindigde als tweede in een tijd van 50.87. Bijna twee seconden voorsprong dus voor de Lebbeekse dames.

In de einduitslag had AC Lebbeke 124 punten, 6 meer dan Oudenaarde dat 118 punten had na een hele dag zweten. De dames stijgen zo na 4 jaar lang 2e plaatsen te lopen eindelijk opnieuw naar eerste klasse.Bron: SpurterSite.be

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube