21
oktober 2012

72 atleten, verdeeld in 24 blauw-witte teams trokken op de Blaarmeersen van Gent de CrossCup op gang tijdens de jaarlijkse CrossCup Relays.

10 ploegen benjamins en pupillen

Het eerste Lebbeekse team dat de finishlijn wist te overschrijden, waren onze jongste benjamins meisjes. De ploeg, bestaande uit Nona Heyvaert, Sara Vercauter en Ella Heyvaert, finishte als 12e na 12.52. De tweede equipe kwam als 29e aan. Hier liepen Nina Cooreman, Madeleine Raemdonck en Zyborah Ferguson 14.02 over het 2800m lange parcours. Bij de miniemen meisjes tekenden Luca Heyvaert, Catalina Schuddinck en Britt Roelandt de beste prestatie op. Ze overbrugden het parcours in 11.32 en finishten op de 10e plaats. Op de 37e plaats, na 12.34, volgden Joyce Moens, Joke Clynhens en Femke Smet. Het team met Flore Heyvaert, Gitte Neyns en Laurien Speelman kwam niet aan.

De pupillen jongens konden niet achter blijven. Josse Vannieuwenhuyse, Arne Naudts en Siebe Van Campenhout liepen 10.45 en finishten net als de meisjes op een 10e plaats. Niels Verbeiren, Yoran Kerkhofs en Ben Vandevoorde volgden op de 32e plaats in 11.52. Op de 63e plaats volgden Mateo De Moor, Maxim Vermorgen en Jan Lecoutere. Zij liepen de cross uit in 12.42. Er stond zelfs nog een vierde en vijfde ploeg aan de start: Flor Robijns, Aico Van Grembergen en Cedric Stragier finishten als 70e in 12.53. Jasper Van Bulcke, Tristan Blommaert en Luca De Block eindigden 77e in 14.00.

18 Miniemen

Ook de miniemen waren goed vertegenwoordigd. Bij de meisjes viel de 34e plaats ten dele van Lien Bosschem, Anne-Sophie Champeaux en Emma Vannieuwenhuyse. Ook bij de miniemen werd er 2800m afgelegd door de drie atleetjes. Dit drietal deed het in 11.31. Marie Naudts, Lotte Heyvaert en Jente Van Campenhout volgden op de 67e plaats in 14.10. Het team met Eline Melis, Gauke Cobbaert en Emma Uytersprot kwam niet aan. Bij de jongens waren het Joren Blommaert, Matthias Kerkhofs en Wout Vercauter die de blauw-witte kleuren verdedigden. Zij finishten in een tijd van 10.51 als 33e. Wannes Theelen, Ward Klinckaert en Benthe Van De Maele vormden de tweede miniemenploeg die het parcours in 11.31 wist af te leggen. Daarmee waren ze goed voor de 55e plek. Mauro Daelemans, Glenn Smet en Joannes Mahieu kwamen niet aan.

5e plaats bij de cadetten

Maithe Rivera Armayones, Amber Van De Maele en Lies Vercauter moesten respectievelijk 800m, 1000m en 1500m afleggen bij de cadetten meisjes. Ze veroverden net geen plaatsje in de top-10 en eindigden na 12.19 als 12e. Celine De Meester, Caro Vanmorgen en Valerie Stragier vormden de tweede ploeg die in 14.42 als 58e finishte. Het waren echter de cadetten jongens die voor de beste prestatie van de dag zorgden. Jonas Van Biesen, Arne Teck en Dries De Smet liepen naar een vijfde plaats en 10.54. Stef Verschueren, Robbe Gabriels en Toon Theelen finishten in 12.12 als 44e.

Bij de scholieren moest er 2x1500m en 1x1000m afgelegd worden door de drie lopers. Lynn Vereecken, Kaat Theelen en Jolien De Haes deden dit in 17.12 en eindigden 34e.

Senioren

De winnares van de CrossCup bij de scholieren vorig jaar, Astrid Verhoeven, ging van start met Hilde Scholliers en Marijke Vanbuggenhout. Zij overbrugden 1000, 1500 en 3000m in 20.57 waarmee ze op een 23e plaats eindigden. Onze heren eindigden net buiten de top-25 op een 28e plaats. Thomas Caudron, Robbe Neyns en Pieter Vierendeels legden 1500, 3000 en 4500m af in 29.24. Het tweede Lebbeekse team bestond uit Niels Muysewinkel, Soren Suys en Guy Wauters. Zij eindigden als 91e in 34.21.