LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Lotto CrossCup Relays

Gent
24
oktober 2011

Veertien Lebbeekse ploegen kwamen in actie tijdens de CrossCup relays te Gent.

De Lotto CrossCup Relays is de laatste jaren uitgegroeid tot dé openingswedstrijd van het veldloopseizoen. Tijdens deze relays lopen drie atleten in het veld elk een verschillende afstand. De ploeg die het stokje eerst rond krijgt, mag deze prestigieuze Relaystitel op zijn naam schrijven. Liefst veertien Lebbeekse ploegen trokken richting Blaarmeersen (Gent) om op het strijdtoneel te verschijnen.

De benjamins jongens waren de jongste ploeg aan de start. Yoran Kerckhofs, Ben Vandevoorde en Josse Vannieuwenhuyse liepen respectievelijk 800m en 2x 1000m. Zij zorgden voor dé prestatie van de dag voor Lebbeke. Het trio haalde zilver in een tijd van 11m49. De pupillen heren, met Wannes Theelen, Benthe Van de Maele en Arne Naudts mochten dezelfde afstanden afleggen en deden dat in 12m19. Goed voor een 15e plaats. De meisjes liepen in 12m02 naar een 19e plaats. Emma Uytersprot, Loike Vierendeels en Britt Roelandt zorgden dat de stok het veld rond raakte. Er verscheen nog een tweede ploeg aan de start bij de pupillen meisjes. Daar liepen Lotte Heyvaert, Sophie Vermeiren en Kato Van Uytvang naar een 66e plaats (14m25).

De miniemen verschenen als laatste jeugdploegen aan de start. Hier gingen Toon Theelen, Jonas Van Biesen en Wout Vercauter van start. Zij liepen de snelste Lebbeekse tijd tot dan toe: 10m31, goed voor een 17e plek. De tweede ploeg, bestaande uit Joren Blommaert, Ward Klinckaert en Matthias Kerkhofs finishte in 11m29 als 49e. Er verscheen zelfs nog een derde ploeg aan de start. Wout De Kinder, Ward Klinckaert en Roel Van Geertruyen werden 56e in 13m03. Bij de meisjes verschenen Anne Sophie Champeaux, Jule Walraevens en Emma Vannieuwenhuyze aan de start. Ze eindigden de race als 50e in 12m12.

Er werd ook een aparte wedstrijd “Sterren van morgen” gelopen. Daarin mochten Arne De Braekeleer en Senne Van Geertruyen voor onze club lopen. Zij eindigden als vierde en twaalfde in hun leeftijdscategorie.

De cadetten jongens ondervonden tegenslag, Lars Van Geertruyen, Arne Teck en Dries De Smet moesten respectievelijk 800m, 1000m en 1500m afleggen. Dries kwam wel degelijk aan, maar de ploeg werd vreemd genoeg niet opgenomen in het klassement. De cadetten meisjes- ploeg bestond uit Lies Vercauter, Lynn Vereecken en Amber Van de Maele. In 12m19 legde zij de 3300m af, goed voor een 15e plaats. Op een 18e plaats kwamen Jolien Dehaes, Astrid Verhoeven en Kaat Paternoster uit bij de scholieren meisjes. Zij klokten 15m35.

Nog twee teams in de wachtrij, waarvan de senioren als eerste van start mochten gaan. Marijke Van Buggenhout, en de zusjes Sofie en Karolien De Proft moesten 1000m, 1500m en 3000m afleggen. In een tijd van 21m08 finishten zij als 34e ploeg. Bij de masters liepen Muriel Saerens, Hilde Scholiers en Els Duvivier 23m53 over hun 5500m.

Vilvoorde AC won de CrossCup relays bij de heren, AV Roeselare was de beste bij de vrouwen.

Meer foto’ s kan je vinden op onze Flickr pagina.

Alle resultaten kan je hier terugvinden. De beelden van Sporza kan je hier bekijken.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube