Luca pakt Vlaamse SVS-titel op de 60m

Gent
28
januari 2016

Tijdens het jaarlijks Vlaams indoorkampioenschap van SVS, Stichting Vlaamse Schoolsport, wist Luca Heyvaert twee medailles te veroveren. Ze deed dat door te zegevieren in de 60 meter en ook nog eens zilver te veroveren op de 200m.

De Gentse Topsporthal wordt dezer dagen druk gebruikt. Afgelopen woensdag was het de beurt aan SVS om er haar Vlaams kampioenschap indoor te organiseren.

Twee van onze atleten verschenen aan de start van de 60 meter. Bij de cadetten meisjes wist Luca Heyvaert zich met 8.28 vlot voor de finale te plaatsen. Bij de jongens was de 8.18 van Arne goed voor een stek bij de beste acht. Catalina Schuddinck kon zich met 8.94 niet verzekeren van een plaats bij de laatste acht, maar dook wel knap onder de 9 seconden.

In die finales snelde Luca naar een nieuw persoonlijk record van 8.05. Een tijd die haar niet alleen de Vlaamse titel opbracht, maar ook het clubrecord van Lize De Geest (7.96 in 2006) zeer dichtbij brengt. Arne kon met een vijfde plaats en 8.32 ook een knappe namiddag laten optekenen. De atleet focust zich tegenwoordig immers vooral op het voetbal.

Het finaleduo besloot ook nog deel te nemen aan de 200 meter. Luca klokte met 27.07 de tweede tijd en pakte zilver. Enkel in de eerste reeks ging een atlete met 26.76 nog iets sneller.
Arne kon met 27.56 een derde plaats in zijn reeks halen, maar geen medaille veroveren.

De uitslag van SVS werd opgebouwd aan de hand van schoolnamen i.p.v. clubs. Ontbreekt er iemand in het verslag? Mail dan snel naar webteam@lebb.be en we wijzigen het verslag zo snel mogelijk.