LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Mannen realiseren het behoud met achtste plaats in eerste landelijke

Sint-Niklaas
10
mei 2015

Onze heren mochten net als vorig jaar naar Sint-Niklaas afzakken om er hun proeven af te werken. Ze haalen met 117,5 punten een achtste plaats, ver weg van de degradatiezone. AV Lokeren en Eendracht Aalst promoveren volgend jaar naar de ere-divisie.

Jonas Bogaerts zorgde voor de perfecte start van een zonnige namiddag. Hij moest twee proeven betwisten, het speerwerpen en de 400mH, die beiden om 14h00 op het programma stonden. Jonas werd door de juryleden van het speerwerpen aldus als eerste op de lijst gezet om te werpen. Hij opende met een worp van 57m04. Het werd meteen ook de enige worp die hij deze namiddag maakte, want niemand kwam ook maar in de buurt van deze prestatie en de 13 punten waren binnen.
Na die ene worp repte hij zich naar de start van de 400mH, waar hij nog eens uithaalde door een nieuw clubrecord van 54.58 te realiseren. Dat nieuwe record was goed voor plaats 3 en 10 punten.

De prestaties van Jonas werkten duidelijk aanstekelijk op de daaropvolgende atleten die moesten lopen. Aiko De Mol liep naar een seizoensbeste van 50.18 op de 400m. Hij bleef ook slechts 18 honderdsten boven zijn PR en veroverde 11 punten. Samuel Bagula scherpte zijn record op de 100m, gelopen bij -0.3 m/s, aan tot 11.45. Het leverde hem een overwinning op in zijn reeks en 8 punten.
Op de 800m zette Pieter De Maersschalck de schitterende opening gewoon verder. Hij liet 1.54.57 noteren, een nieuw persoonlijk record. 10 punten mochten worden bijgeschreven achter “LEBB”.

Een eerste tussenstand na deze proeven zette Lebbeke met 8 punten voorsprong op kop van het klassement.

In het hinkstapspringen en hoogspringen kwam Michiel De Proft in actie. Een moeilijke opdracht, want beide nummers stonden op hetzelfde moment geprogrammeerd, waardoor Michiel moest afwisselen tussen ver- en hoogspringen. In het hinkstapspringen lukte hij desalniettemin de zevende prestatie: 12m00. Hij ging ook over 1m60 in het hoogspringen, goed voor plaats 10. Michiel verzamelde zo 8 punten op zijn nummers.
Michael Morret wierp zijn kogel intussen naar een tiende plek. Zijn 10m55 leverde zo 3 punten op. In het polsstokspringen lukte Ruben Van den Berghe twee keer een geldige sprong, wat hem een tiende plaats opleverde. Met 2m60 was ook hij goed voor 3 punten.

De 1500m zo snel mogelijk afleggen was de opdracht van Arne Van Opstal. Arne lukte met 4.08.92 de zevende tijd en 6 punten. Op de dubbele afstand, de 3000m, kwam Niels Slachmuylders voor het eerst aan de start van een Beker van Vlaanderen. Hij liep met een nieuw persoonlijk record van 8.44.96 naar plaats 6. Hij pakte zo 7 punten. Het laatste afstandsnummer van de dag werd afgelegd door Ben Quintelier. Hij deed 16.39 over zijn 5000m en sprokkelde nog eens drie punten met een tiende plaats.
Cedric Debot pakte op de 110mH 5 punten door te finishen in een tijd van 19.27 (-0.5 m/s).

Op de 200m kreeg Danny Van Nuffel sterke tegenstand te verwerken. Een knap nieuw PR van 23.36 (-1.4 m/s) was slechts goed voor twee punten.
Sander De Wilde werd achtste in het discuswerpen met een worp van 32m28. Sander liet zo 5 punten bij noteren. In het verspringen kende Ruben Van den Berghe wat pech bij het afzetten op de plank. Ruben kwam zo uit op 5m81 en een tiende plaats, 3 punten.

De rangschikking werd opnieuw opgemaakt om de reeksindelingen van de aflossingen te kunnen samenstellen. Onze club was intussen weggezakt naar plaats 9. Maar mits enkele goede wissels kon er wel nog opgeschoven worden. In de 4x100m moesten Samuel Bagula, Aiko De Mol, Jonas Bogaerts en Pieter De Maersschalck voor een snelle tijd zorgen. Dat deden ze ook. Ze liepen naar plaats 3 in hun reeks. Hun snelle 43.71 was ook goed voor de vierde tijd in het algemene klassement, waardoor de heren 9 punten verzamelden.
Tijdens de 4x400m werd nog beter gedaan. Danny Van Nuffel, Aiko De Mol, Ruben Van den Berghe en Pieter De Maersschalck liepen vlot naar de winst in 3.21.58. In reeks 1 liep AC Kapellen echter nog iets sneller, waardoor onze heren op plaats 2 finishten en de laatste 11 punten bemachtigden.

Onze mannen lukten een puntentotaal van 117,5 punten, wat een achtste plaats opleverde. AV Lokeren realiseerde 146 punten, Eendracht Aalst scoorde 5 punten minden maar mag desondanks volgend jaar toch een afdeling hoger aan de slag. AC Herentals en Atletiek Zuid-West degraderen ten koste van deze twee clubs. AC Hamme en Zwijdrecht AT streden samen met ASV Oudenaarde om het behoud. Het was uiteindelijk ASVO dat in eerste mag blijven met 90 punten. AC Hamme (85,5 punten) en ZWAT (62 punten) zakken naar tweede landelijke.

Het volledige bekeroverzicht kan je hier terugvinden.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube