LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Willem wint “The Great Bruges Marathon”, Tim vijfde

Brugge
20
oktober 2019

Heel wat Lebbeekse atleten trainen momenteel voor een halve of ganse marathon. Tim De Ridder trok zondag naar de West-Vlaamse hoofdplaats op zoek naar een nieuw persoonlijk record. Slaagde hij in de opdracht?

Mooi kader

Een 6 000-tal deelnemers overspoelden het historische centrum van Brugge. En prachtig kader natuurlijk om een start en aankomst te plannen voor een dergelijk evenement. De rest van het parcours loopt grotendeels via het kanaal Brugge-Zeebrugge. Daar kan de wind wel eens parten spelen. Niet dit jaar. Hij leek voor anker gegaan in de Noordzee en ook de regen bleef in het wolkendek.

Goeie omstandigheden

Tim kon dus met goeie hoop op een nieuw persoonlijk record aan de startmeet gaan staan. Maar een zwak moment rond km 25 deden hem wat tijd verliezen. En die was maar moeilijk goed te maken.
Hij finishte wel op een heel knappe vijfde plaats in een mooie tijd van 2:38:41 en keek terug op een geslaagde wedstrijd.

Maar de absolute ereplaats was voor Willem Van Schuerbeeck die op de Markt van Brugge stond na 2:21:56. Hij won met een verpletterende voorsprong op de tweede van liefst 15 minuten.

Resultaat marathon (1680 deelnemers)

1 Willem Van Schuerbeeck 2:21:56
5 Tim De Ridder 2:38:41

Lebbeekse atleten die deelnamen aan dit evenement en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube