LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Maarten loopt de “Marathon van Münster”

Münster (GER)
08
september 2019

Zondag vond de populaire marathon van Münster plaats. In de voorbije 18 jaar is dit evenement uitgegroeid tot een tot een van de populairste wedstrijden op deze mythische afstand met om en bij de 10 000 deelnemers.

Niet voor niks kreeg deze marathon de bijnamen “Carnaval in Rio” en “De PartyMarathon”. De ganse afstand lijkt op een groot volksfeest met overal langs de weg dansorkesten, sambatrommelaars, DJ’s. Geen tijd dus om aan vermoeidheid te denken. Het parcours is bijzonder. Na de start ga je de stad uit langs het water van de Aasee gevolgd door een mooie toer langs het “Parklandschaft Münsterland”. De aankomst ligt op de Prinzipalmarkt”. Daar gaat de organisatie nog eens voluit om de finishers een feestelijke aankomst te bezorgen.

Maarten Milis liet zich helemaal onderdompelen in de sfeer van deze unieke wedstrijd. Hij kon na 3:26:52 genieten van het feest na de aankomst. Zijn doel om beneden de 3:30 af te klokken werd dus moeiteloos gehaald.

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@aclebbeke.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube