LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Sterke prestaties in de “marathon van Rotterdam”

Rotterdam
07
april 2019

Zondag kwam deze jaarlijkse marathon aan de beurt. Een gebeuren waar de absolute top te bewonderen valt. Zo finishte Koen Naert op de zevende plaats in 2:07:39 en vestigde een stevig persoonlijk record. Vier atleten van AC Lebbeke zetten koers naar onze Noorderburen. Ze zetten er opmerkelijke prestaties neer.

Aan sfeer geen gebrek in deze stadsmarathon al laat hij je ook kennis maken met mooie stukjes groen. De ganse 42 km staan dichte rijen de deelnemers vooruit te schreeuwen met het gekende Nederlandse enthousiasme. De ideale remedie voor het moment dat het dipje eraan komt. Ook het weer zat dit jaar mee. Zo goed als geen wind zodat enkel de eerste voorjaarswarmte wat roet in het eten kon gooien.

Stan kwam als eerste Lebbeekse atleet over de eindmeet. Hij zette koers naar een nieuw persoonlijke record en bereikte de finish op een schitterende 50ste plaats na een looptocht van 2:27:50. Een verbetering met liefst 2 minuten. Een bijzonder mooie prestatie na het blessureleed van vorig jaar. Middenin de race kwam hij door op 1:12 zodat 2:25 even bereikbaar leek.
Maar dan moest hij wat gas terugnemen. Het dromen van 2:25 voor de volgende editie kan beginnen!

Tim kwam onder de begeerde eindboog in een prachtige tijd van 2:40:11. Hij ging op zoek naar een verbetering van zijn persoonlijk record. Dit lukte niet wegens last van steken in de zij en Tim reageerde wat ontgoocheld maar een nieuwe poging komt er zeker.

Triatleet Jeroen ging over de meet in een mooie tijd van 3:32 en keek tevreden op zijn marathon terug.

Silke de Ridder kon de klus niet klaren en staakte na 22 km de strijd. De ziekte van de voorbije week deed haar de das om. Maar een tweede poging komt er op heel korte termijn.

Resultaat marathon (14.535 deelnemers)

50 Stan de Vleminck 2:27:50
148 Tim de Ridder 2:40:16
1673 Jeroen Hofman 3:21:57

De uitslagen van stratenlopen en trails vermelden niet altijd atletiekclubs. Lebbeekse atleten die deelnamen aan deze wedstrijd en niet in het verslag staan mogen dat steeds laten weten via webteam@lebb.be.

Geschreven door Chris Schelkens | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube