LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Masters breken Belgisch record 4x200m!

Gent
12
januari 2014

Onze Lebbeekse masters trokken met ambitie naar de aflossingen die Vlierzele op haar programma had gezet. Het Belgische record bij de M35 leek op die afstand immers voor het grijpen.

Vier jaar geleden liep Atletiek Zuid West met 1.50.51 het BR 4x200m voor clubteams, goed voor een gemiddelde van 27.6. Met Sven Laisnez, Bart Raemdonck, Jan Vierendeels en Dirk Van Campenhout kwam onze club met een sterk viertal aan de start.

Sven mocht in de startblokken kruipen, om de stok als tweede aan Bart te geven die naar de leiding stormde. Jan hield die leidersplaats vast en gaf aldus als eerste door aan Dirk. Hij bracht het stokje, na een aanraking met de atleet die hem voorbij stook, als tweede in de reeks binnen na 1.41.41. Het Belgisch record ging aldus met 9 seconden voor de bijl.

Om prestatie van onze heren even te kaderen kunnen we kijken naar het Belgische record dat door een Belgisch team werd gelopen (de beste M35 atleten van verschillende clubs). Dat record werd in 2011 gelopen door Stefaan De Schanfeleire (AVLO), Kris Decatelle (ASVO), Serge De Smedt (AVLO) en Luc Vervynck (DEIN). Zij klokten toen een tijd van 1.36.20.

Hieronder bekijk je de volledige race van onze heren:

Een overzicht van alle Belgische records bij de masters kan je hier terugvinden.

Het volledige meetingverslag bekijk je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube