LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Masters goed voor 18 keer eremetaal op KvV en PK

Ninove
28
september 2014

Onze masters waren afgelopen weekend goed op dreef tijdens het Vlaams en provinciaal kampioenschap dat in Ninove op het programma stond.

Lucie Fieremans lukte 6m58 in het kogelstoten, maar viel daarmee wel net naast het podium. Freddy De Ridder zorgde voor dubbel eremetaal in het hoogspringen. Zijn 1m25 was goed voor Vlaams brons en provinciaal goud. In het kogelstoten was Ilse De Ridder goed voor 6m85. Een prestatie waarmee ze Vlaams brons haalde en provinciaal zilver. Later wierp ze haar speer ook 19m09 ver richting dubbel zilver.

Op de 5000m klokte Els Duvivier een tijd van 22:37.94, waarmee ook zij naast het Vlaamse podium terecht kwam. Op het provinciale podium mocht ze zilver ophalen. Hilde Scholliers was op de 800m goed voor de Vlaamse én provinciale titel. Zij klokte een tijd van 2:47.55.

In het discuswerpen zorgde Lucie Fieremans inmiddels voor nog extra eremetaal. Haar 15m79 was goed voor Vlaams zilver en provinciaal goud. Michael Morret was de op één na beste kogelstoter in zijn categorie. 11m03 bracht hem zilver op het Vlaams, maar wel goud op het provinciaal kampioenschap. Johan Van Grembergen viel met 9m84 net naast het Vlaamse podium, maar mocht op het provinciale podium wel de bronzen medaille ophalen.

Jan Vierendeels sprintte op de 200m naar zilver en brons. Zijn 24.57 leverde een bronzen plak op voor het Vlaamse niveau en zilver op het provinciale. Jan besloot daarop ook aan de 400m deel te nemen, maar blesseerde zich hier na 300m jammerlijk aan de hamstring. Trainingsgenoot Bart Raemdonck kon wel naar de titel snellen. Zijn 53.04 was ruimschoots voldoende voor Vlaamse én provinciale titel.

Onze masters keren zo met 8 titels terug. Ze veroverden ook nog eens zeven zilveren en drie bronzen medailles.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube