Ninove
07
juli 2013

Kampen en vakanties zorgden ervoor dat de grote massa niet in Ninove raakte. Onder een stralende zon lieten onze atleten toch enkele mooie prestaties noteren met onder andere een clubrecord op de 150m horden.

De ongewone 150mH stond zondag op het programma van de Ninoofse medaillemeeting. Loike Vierendeels verbeterde met 23.62 het clubrecord van Eva Van Dingenen (26.10 in 2010) op dit nummer. Jule Walraevens bleef ook onder dat oude clubrecord. Zij deed 24.55 over de wedstrijd en finishte zo derde in haar reeks.

De 60m volgde aansluitend. Rune Vierendeels klokte in de derde reeks een tijd van 10.07, goed voor een derde plek in haar reeks. Kersvers provinciaal kampioen bij de pupillen Arne Naudts deed 8.42 over de 60m en ging zo met de overwinning lopen. Siebe Van Campenhout finishte vierde in diezelfde reeks na 9.18.
Anne-Sophie Champeaux legde bij de miniemen haar 80m af in een tijd van 11.22. Loike Vierendeels liet de klok stoppen na 11.97 en bleef daarmee Jule Walraevens (11.99) nipt voor.

Emma Uyttersprot en Marie Naudts gingen van start in het speerwerpen. Emma haalde het net van Marie met een worp van 15m78. Marie wierp de speer 15m09 ver en kon even later haar kogel ook nog eens 8m19 ver stoten, goed voor plaats 5. Emma wierp haar kogel 5m52 ver.
Intussen sprong Siebe Van Campenhout naar de 2e plaats in het verspringen: 3m94. Arne Naudts viel met 3m88 net naast het podium. Siebe nam ook deel aan het hockeywerpen en het kogelstoten. In eerstgenoemde discipline haalde hij een vijfde stek met 27m19. Bij het kogelstoten wierp hij 7m13 ver, goed voor de vierde plaats.

Anne-Sophie Champeaux besloot met een 300m in 46.14. Ze was daarmee goed voor de vierde plaats na drie atletes van Lommel. Loike Vierendeels volgde niet veel later op de vijfde stek met 46.90.

Rune Vierendeels legde de langste afstand van de dag, de 1000m, af in een tijd van 3’51.01 en finishte 9e. Arne Naudts veroverde zijn tweede gouden medaille na 3’31.64 wedstrijd.

Alle resultaten kan je hier terugvinden.