LEBB Lebbeekse AC Lebbeekse Atletiekclub

Jeugdatleten starten zomerseizoen uitstekend op Memorial Philippe Roelandt

Aalst
30
april 2023

De jaarlijkse memorial Philippe Roelandt zorgde voor heel wat Lebbeekse medailles in de (voor velen) eerste jeugdwedstrijd van het jaar.

Pupil Ferre Van Ransbeeck wist de 60 meter te winnen in een tijd van 8.99. Leeftijdsgenoot Quinn De Backer lukte de 60mH in 11.85 en eindigde op plaats drie. Minieme Lisi Groenwals lukte 11.12 over diezelfde 60mH om als derde over de meet te komen.
Bij de pupillen dames viel ook een overwinning te noteren. Lily Louise Deneef was met 9.10 de snelste op de 60m, maar kon daar later met 11.69 nog een tweede gouden medaille toevoegen op de 60mH.

Onze 3x600m miniemen jongens konden beslag leggen op plaats 2 na 5:40,97. Ook onze pupillen eindigden op het estafettepodium. De jongens eindigden na 6:30,50 als derde. De miniemen dames deden het het beste: met 5:42,67 was geen enkel team sneller.

In de springnummers liet Lenn Van den Abeele de lat op 1m32 leggen tijdens het hoogspringen. De pupil klaarde deze hoogte en haalde de overwinning binnen. Quinn De Backer werd in dezelfde discipline en leeftijdscategorie derde met 1m25. Bij de pupillen was Sam Stroobants de beste: 1m30. Sam zou even later ook brons behalen in het verspringen met 3m60.
Pupil Ferre Van Ransbeeck kon zilver veroveren met 3m91 in het verspringen. Lisi Groenwals eindigde met een sprong van 3m85 ook al als tweede in datzelfde verspringen.

Miniem Ender Wauters kon brons veroveren in het discuswerpen.

Wegens de vele prestaties van Lebbeekse jeugdatleten vermelden we niet steeds alle uitslagen, maar beperken we ons tot de podia. Om de volledige uitslag te bekijken klik je hier.

Geschreven door Sam Vanfleteren | Contacteer webteam

Facebook Twitter Instagram Flickr Strava Wikipedia YouTube